22. marts 2019
Generelt set kører 3-4 procent af bilisterne for hurtigt igennem Freerslev. Det er for mange, hvis man spørger politikommissær Finn Janniche. Topscoreren var en morgen, hvor hele 21 procent blev målt til at køre for hurtigt.  

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Generelt set kører 3-4 procent af bilisterne for hurtigt igennem Freerslev. Det er for mange, hvis man spørger politikommissær Finn Janniche. Topscoreren var en morgen, hvor hele 21 procent blev målt til at køre for hurtigt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bilisterne suser gennem idyllisk by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilisterne suser gennem idyllisk by
Hillerød - 12. juli 2018 kl. 07:33
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er den gal igen i den lille idylliske by Freerslev, som ligger små syv kilometer sydvest for Hillerød. Sidste sommer blev de nedsunkne brønddæksler repareret, nye kantsten opsat, og hastigheden gennem byen blev sat ned fra 60 km/t til 50 km/t. Men beboerne er stadig generet af bilister, som suser henover brønddækslerne i alt for høj fart.

Line Benzoni Von Benzon boede indtil for ganske nyligt i centrum af Freerslev med sin kæreste. Men med en gennemfartsvej, som lå tættere på end nærmeste nabo, så blev det for meget for parret, som til sidst måtte flytte.

- De kører helt klart hurtigst om aftenen, der kører de nemt 80-90+ km/t. Men det larmer mest, når lastbilerne kører om aftenen og i myldretiden. Vi boede der i knap to år, og man blev skør af larmen. Når vi havde gæster, var det meget ubehageligt for dem, at man nærmest skulle råbe til hinanden. Og børnene, som skal passere vejen, det er helt forfærdeligt, for ingen holder tilbage, når de kører igennem byen. Og ja, brønddækslerne hjælper bestemt ikke på larmen. I det hus vi boede i, kunne vi høre glassene klirre inde i stuen, siger Line Benzoni Von Benzon.

Fjorten fartmålinger fra Freerslev i år viser, at bilisterne har en tendens til at køre for stærkt.

- Generelt er procentdelen, der kører for stærkt, forholdsvis høj. 3-4 procent af alle forbipasserende, der kører for stærkt, er en høj andel. Topscoreren var en tidlig morgenmåling med 21 procent, der kørte for stærkt, siger politikommissær Finn Janniche og fortsætter:

- Jeg tænker, at vi fortsætter vores målinger derude for at se, om ikke det kan hjælpe med at få hastigheden ned, siger han.

Derudover er brønddækslerne blevet tilset igen. Carina Bendixen, som er entreprisestyrer hos Vejdirektoratet afviser, at brønddækslerne skal repareres igen.

- Vores tilsynsmand har været ude og måle niveauforskellen. Forskellene vi har målt ligger mellem 0,2-0,7 centimeter fra asfalt og ned til dækslet. De må være på maksimalt tre centimeter, så det er ikke meget, de er sunket, siger Carina Bendixen og fortsætter:

- Det, beboerne kan høre, er jo, når du har bilen, der kører på belægningen og derefter over brønddækslerne. Det giver en anden lyd. Tomme lastbiler giver også en anden lyd, og når der kører tomme trailere, giver det også lyd. Det gør det alle steder, det er ikke kun der, siger Carina Bendixen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede