22. april 2021
Søren Støvring er færdig som direktør i Hillerød Forsyning.
Søren Støvring er færdig som direktør i Hillerød Forsyning.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bestyrelse fyrer forsyningsdirektøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelse fyrer forsyningsdirektøren
Hillerød - 19. november 2020 kl. 18:53
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Efter fem år som administrerende direktør blev Søren Støvring torsdag fyret.Det skete på et ekstraordinært bestyrelsesmøde, som bestyrelsesformand Klaus Markussen havde indkaldt til efter forskellige politiske udmeldinger den seneste tid.
I sidste uge gik Socialdemokratiet ud med skarp kritik af forsyningselskabets ledelse efter en stribe møgsager de seneste måneder. Gruppeformand Thomas Brücker sagde blandt andet, at hele den socialdemokratiske byrådsgruppe var alvorligt i tvivl om, hvordan Hillerød Forsynings daglige ledelse vil håndtere nye spørgsmål og hændelser.

arrow Læs også: Dette gik galt, da Hillerød Forsyning købte møbler for millioner
Flertal for fyring

Torsdag morgen mødtes bestyrelsesmedlemmerne så for at drøfte sagen, og det endte med en afstemning om opbakningen til Søren Støvring. Her stemte Enhedslistens bestyrelsesmedlem Tue Tortzen og de tre medarbejderrepræsentanter for at beholde Søren Støvring, mens de øvrige syv stemte imod.
Splittelsen i bestyrelsen endte med at blive afgørende, fortæller Klaus Markussen, der ellers i månedsvis har udtrykt sin opbakning til Støvring.

- Hvis det er sådan, at der ikke er tillid til den daglige ledelse hos en stor del af ejerkredsen, så gør det det utroligt vanskeligt at agere som direktør. I den sidste uges tid har vi fået forskellige meldinger, og at der er tvivl om tilliden gør, at vi i bestyrelsen træffer den her beslutning. Det er vigtigt, at selskabet agerer på baggrund af tillid. I den transformation, vi er i gang med med at skabe et moderne, åbent forsyningsselskab, som er transparent, og hvor det er tydeligt, at det er et kommunalt ejet selskab, er det afgørende, at den daglige ledelse ikke er tynget, siger Klaus Markussen.

Udskældt forsyning

Hillerød Forsyning har i de sidste måneder været udsat for voldsom kritik efter sager om dyre firmabiler, høje lønninger, kunstkøb, en politianmeldelse og en glemt rabat på 500.000 kroner. Det fik i august Hillerød Forsyning til at fyre affaldsdirektør Peter Maltha Larsen og droppe ordningen med firmabiler som en del af lønpakken. I næste uge forventes byrådet at vedtage en ny ejerstrategi for Hillerød Forsyning, der bygger på større gennemsigtighed og åbenhed. Udover kritik af ledelsen har flere også kritiseret bestyrelsen, men Klaus Markussen mener ikke, at de mange sager bør få konsekvenser for bestyrelsen eller ham selv som bestyrelsesformand.

- Mig bekendt er der opbakning til bestyrelsen i byrådet, og det er vigtigt, for den transformation, vi er i gang med, er vigtig. Jeg har en klar plan for vores forsyningsselskab, og det er en plan, der vil føre frem til, at det er tydeligere, at vores forsyningsselskab er til for borgernes skyld. Vi har foretaget en lang række ændringer i selskabet, og bestyrelsen har netop taget ansvar ved at sikre os, at der ikke skal være tvivl om opbakningen til ledelsen. Nu gør vi det for at sikre, at vi kommer i mål, og det her selskab har rykket sig meget i den her bestyrelsesperiode. Det arbejde skal fortsætte, siger Klaus Markussen.

Fredag mødes bestyrelsen igen for at drøfte det videre forløb med at finde en ny administrerende direktør.
60-årige Søren Støvring blev i 2014 hentet til Hillerød Forsyning af daværende administrerende direktør Alaa Barky, som han i 2015 efterfulgte på posten som administrerende direktør,
Søren Støvring bliver på posten, indtil hans afløser er fundet, hvilket skal ske »hurtigst muligt« ifølge Klaus Markussen. Han vil ikke oplyse, hvad det økonomisk kommer til at koste at sige farvel til Søren Støvring.

- Vi fortsætter arbejdet fredag med at slå to streger under de praktiske ting, så det vil jeg vende tilbage til. Vi skal aftale, hvad vi gør nu. Stillingen bliver slået op, og vi kommer til at arbejde med, hvad det skal være for en profil. Bestyrelsen bør lægge vægt på, at profilen skal kunne understøtte og drive den udvikling, som forsyningen vil have.

Frederiksborg Amts Avis har været i kontakt med Søren Støvring, men han ønsker ikke at udtale sig. Han henviser i stedet til Klaus Markussen.

arrow Formand om »kæmpebonus«: Derfor fik direktør så meget
19. marts 2021 kl. 17:59 Opdateret: kl. 17:33
arrow Efter fyring: Aftale holdes hemmelig
22. december 2020 kl. 04:37 Opdateret: kl. 20:52
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?