13. december 2017
Ifølge ceo hos Foss Kim Vejlby Hansen investerer Foss de næste fem år mere end en milliard kroner i innovation til udvikle af digitale løsninger, der kan bidrage til at løse de globale fødevareudfordringer. Foto: Kenn Thomsen
Ifølge ceo hos Foss Kim Vejlby Hansen investerer Foss de næste fem år mere end en milliard kroner i innovation til udvikle af digitale løsninger, der kan bidrage til at løse de globale fødevareudfordringer. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedste regnskab nogensinde for Foss - ansættelser på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedste regnskab nogensinde for Foss - ansættelser på vej
Hillerød - 17. marts 2017 kl. 11:47
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en omsætning på 2,1 milliarder kroner og en overskudsgrad på 23,4 procent har Hillerød-virksomhed Foss i 2016 opnået dets bedste resultat nogensinde. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Foss udvikler og producerer analyseløsninger til den globale fødevareindustri og forklarer, at det er et stigende behov for innovative løsninger, der afspejler sig i virksomhedens nye regnskab. De gode resultater skyldes både større markedsandele og et voksende marked.

- Foss' marked vokser, fordi vi bliver flere mennesker på kloden og derfor har brug for at kunne producere mere mad med stadig færre ressourcer. Vores løsninger bidrager til en mere effektiv fødevareproduktion og sikrer samtidig at kvaliteten og sikkerheden er i top. For eksempel kan vores mælkeanalyse give direkte mål for mælkekvalitet i produktionen, så eventuelt dårlige mælkekilder straks kan frasorteres uden at få indflydelse på den samlede produktion, som det ellers kan være tilfældet. Det betyder, at meget mindre mælk må kasseres, siger ceo i Foss Kim Vejlby Hansen.

Virksomheden henviser til en rapport fra Den Fælles Danske Fødevarefortælling, der med oplysninger fra WWF fortæller, at vi i de kommende 40 år på verdensplan skal producere lige så meget mad, som vi har gjort de seneste 8000 år for at imødekomme klodens fødevarebehov. Derfor vokser kravene til effektiv produktion samt fødevarekvalitet og -sikkerhed konstant, konkluderer Foss.

40 nye stillinger
Ifølge Kim Vejlby Hansen investerer Foss de næste fem år mere end en milliard kroner i innovation til udvikle af digitale løsninger, der kan bidrage til at løse de globale fødevareudfordringer. I 2017 har virksomheden planlagt mere end 40 nye stillinger i Hillerød, så fremadrettet er der også fokus på rekruttering.

På verdensplan ansættes yderligere 30 personer.

- Verden har brug for, at de bedste hjerner tænker sammen og skaber nye løsninger, så vi konstant kan forbedre måden, hvorpå vi bruger vores fødevareressourcer. Derfor er jeg også utroligt glad for, at vi kan se tilbage på et år med stigende medarbejdertilfredshed, og at vi kan se frem mod at byde velkommen til mange flere kolleger i vores danske Innovationscenter, siger Kim Vejlby Hansen.

Fakta
- Omsætningen hos Foss er vokset til 2,1 milliarder kroner (2,0 millioner kroner i 2015)

- Årets driftsresultat er øget med 31 pct. til i alt 496 millioner kroner (379 millioner kroner i 2015)

- Årets resultat er øget til 380 millioner kroner (257 millioner kroner i 2015)

- Overskudsgraden er på 23,4 procent (18,8 procent i 2015)

- Den organiske omsætningsvækst er på 8,1 pct. (korrigeret for valutaudsving)

- Der er betydelig fremgang på alle markeder og forretningsområder - i et marked med 4-5%

vækst.
Kilde: Foss

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk