4. april 2020
Lil Quist (tv) og Irene Brostrøm er begge bekymret over de nye punkthuse, som skal bygges mellem de eksisterende etageejendomme. Der kommer til at være 18 og 21 meter mellem husmurene i fremtiden. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lil Quist (tv) og Irene Brostrøm er begge bekymret over de nye punkthuse, som skal bygges mellem de eksisterende etageejendomme. Der kommer til at være 18 og 21 meter mellem husmurene i fremtiden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere protesterer mod byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere protesterer mod byggeri
Opdateret 04. oktober 2016 kl. 21:48
Hillerød - 04. oktober 2016 kl. 21:42
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne i Lærkeparken på Skovledet er dybt bekymret for de planer om en fortætning af Lærkeparken, som Miljø- og Teknikudvalget i morgen onsdag skal tage stilling til.

Lærkeparken består i dag af 184 lejligheder, men kommunen ønsker at etablere flere boligere i byen, og det betyder, at der skal bygges op til 140 nye lejligheder i Lærkeparken. Den nye bebyggelse skal bestå af fire punkthuse i tre og fire etagers højde, der skal etableres på græsplænerne mellem de eksisterende lejlighedsblokke, samt en tilbygning af en tagetage på tre af de eksisterende blokke mod vest. Herudover har bygherren FO Byg & Bo A/S købt den tidligere daginstitution Lærkeparken, hvor der i øjeblikket midlertigt bor flygtninge, samt det rekreative område ved siden af institutionen, der kan udnyttes til enten institution eller boliger.

Lokalplanen for fortætning af Lærkeparken har været i offentlig høring, og der er kommet 16 høringssvar og 93 underskrifter mod den. Beboerne er især bekymret for, at de nye punkthuse og den ekstra etage vil tage udsigten fra den eksisterende bebyggelse og skabe skyggegener, og at der kommer til at mangle gode opholdsarealer. Flere høringssvar handler om, at bygningerne skal stå så tæt på hinanden, at man kan se ind i hinandens lejligheder, og flere udtrykker desuden bekymring for den ekstra trafik, der vil komme i området.

En af dem, der har skrevet et høringssvar, er Lil Quist, der har boet i sin lejlighed på Skovledet i 12 år. Hun er dybt bekymret over planerne »og den forringelse, som den vil medføre for os, som bor her og nyder roen, lyset, luften og de grønne områder«, som hun skriver.

- Det er noget, som vi snakker meget om herude. Der bor mange sindslidende som mig selv, som er glade for roen og freden, og at her er plads omkring os. Det vil ikke være godt for dem med ekstra trafik og ekstra folk, som de ikke kender. Lærkeparken er netop bygget i 60'erne, fordi man skulle ud af baggårdene og have lys og plads omkring sig. Biler var en luksus, så der er ikke så mange parkeringspladser i forvejen, og der er store problemer med parkering herude allerede nu, siger Lil Quist.

FO Byg & Bo A/S vil renovere facader, gavle og taget på den eksisterende bebyggelse og løfte kvaliteten af de nuværende udearealer og parkeringsområder.

- Men hvor skal bilerne være?, spørger Lil Quist og peger på brandvejen, som folk parkerer på i dag på grund af mangel på parkeringspladser.

Det er blandt andre byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Irene Brostrøm, der har taget initiativ til underskiftindsamlingen mod lokalplanen. Hun bor selv i Lærkeparken.

- Det der gør os så fortvivlede er, at vi har et rigtig dejligt sted herude, som nu bliver ødelagt. Det kan godt være, at alle får kig til grønt, men ikke ret meget, og samlingspunkterne bliver nu på altanerne og ikke nede på jorden. Jeg synes, det er synd for dem, der har små børn. Der er liv i dag ude på græsplænerne. Det bliver jo fuldstændig lukket af, siger Irene Brostrøm.

Formanden for Miljø- og Teknikudvalget Tue Tortzen er inhabil i sagen, da han sidder i bestyrelsen for FO Byg & Bo A/S, og han sidder derfor uden for døren, når sagen behandles politisk.

Udvalgsmedlem Louise Colding Sørensen (S) anerkender, at der er beboere, der er bekymret, men hun hælder alligevel til at nikke ja til lokalplanen:

- Det gør altid indtryk, når der kommer underskrifter mod noget, og det skal vi altid lytte til. Men derfor behøver jeg ikke at være enig. Jeg er meget tilbøjelig til at sige ja til indstillingen, fordi der er en overordnet plan om byfortætning, og det lever projektet op til. Vi vil gerne have, at der skal flere boliger i byen. Når man bor i midten af en stor by som Hillerød, så må man også være klar på, at man skal bo lidt tættere på sine naboer, siger hun.

Louise Colding Sørensen understreger, at hun endnu ikke har talt med den socialdemokratiske gruppe om sagen, og at det derfor endnu ikke er sikkert, hvad hun ender med at stemme.