21. november 2017
Basher Faour har altid boet i Kongens Vænge. Han er meget begejstret for de nye faciliteter. Foto: Camilla Fræhr Hansen
gallery icon

Se billedserie

Basher Faour har altid boet i Kongens Vænge. Han er meget begejstret for de nye faciliteter. Foto: Camilla Fræhr Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Basher Faour: Kongens Vænge blomstrer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Basher Faour: Kongens Vænge blomstrer
Hillerød - 16. oktober 2017 kl. 06:19
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En splinterny legeplads til de mindre børn, nye sikre hoveddøre, smukke blomster og træer i mange farver, en gennemtænkt multibane og enormt høje hække er blevet klippet helt ned, så der nu kastes nyt lys ind over Kongens Vænge 1. Det er blot nogle af de ting, som mange af beboerne i Kongens Vænge 1 glæder sig over.

Siden foråret er Kongens Vænge 1 blevet renoveret for 43,5 millioner kroner. Boligforeningen Hillerød Almennyttige Boligselskab (HAB) har fået 22 millioner kroner til projektet af Landsbyggefonden, mens boligselskabet selv har klaret resten gennem henlæggelser.

Lars Pedersen, der er formand for HAB og Kongens Vænge 1, kan slet ikke få armene ned over de nye ændringer i boligområdet.

- Ændringerne kommer til at betyde, at der er færre, der flytter herfra, fordi man bliver tilfreds med at være her. Det handler om at gøre det til et sted, som man kan kalde hjem, og hvor man samtidig også føler sig tryg, siger Lars Pedersen.

Basher Faour er 30 år og uddannet pædagog. Han arbejder til dagligt på døgninstitutionen Godhavn i Tisvilde. Basher Faour har boet i Kongens Vænge hele livet med sin familie, og han har derfor fra første række set alle de ændringer, som området har gennemgået de seneste 30 år.

- Jeg er helt vild med den positive udvikling, der har været gennem rigtig mange år i Østervang. Man har formået at etablere et netværk af forskellige typer, som sammen får det hele til at køre herude. Der er kommet meget mere lys ind over Kongens Vænge 1. Den er blomstret. Vi har fået mange flotte træer og planter herude. Det er vildt, for når man har kendskab til mange andre boligområder, så har bestyrelsen virkelig ramt alle målgrupper fra små børn til ældre. Det, synes jeg, er smukt, siger Basher Faour.

Han bor nu i Kongens Vænge med sin kone og deres lille søn på knap to år. Han kan slet ikke få armene ned over bestyrelsens indsats i forhold til renoveringen.

- Bestyrelsen arbejder benhårdt, og de skal have den helt store guldmedalje. De har formået at udvikle Kongens Vænge til det, den er i dag, fortæller Basher Faour og fortsætter:

- Hvis man går over på den anden side af Østervang til Kongens Vænge 2, så har de én legeplads, som er halvdelen af min stue med en lille rutsjebane. Hos os er der tænkt unger ind i det hele. Vi har både multibane, kunstgræsbane til fodbold og legepladser til store og små - det får man altså ingen steder. Det styrker fællesskabet herude. Faciliteterne inviterer folk til at komme ud, siger Basher Faour.

Selv udpeger han legepladsen til de mindre børn som sin absolutte favorit, for det er her, han virkelig kan mærke, at fællesskabet blomstrer.

- Min kammerat bor også her, men vi ser ikke hinanden så tit, fordi vi begge jo har fået børn og har et arbejde, som skal passes, men så mødes vi oppe på legepladsen. Vi kan sidde på bænken og fem-seks meter fra os kan vores børn lege, mens vi sidder og sludrer med hinanden og dem, som skulle komme forbi, siger Basher Faour.

- Jeg elsker at være her. Jeg synes, det er helt vildt fantastisk at bo her. Det er nogle dejlige mennesker, der bor herude. Der sker mange ting herude, som er meget givende for mig og for min familie. De faciliteter, der ligger herude til min søn, er jo fantastiske. Det er ikke en selvfølge. Det har været meget afgørende for min boligsituation, siger Basher Faour.

Men på trods af, at han ikke kan få armene ned over den gode udvikling og de nye faciliteter, så går han med tanker om at flytte fra Kongens Vænge. Det er dog kun, fordi han går med drømmen om eget hus og egen have.

- Vi kommer til at flytte fra et sted, som vi er helt vilde med. Vi kan næsten ikke få armene ned over stedet herude, siger Basher Faour, som håber, at det nye hus kommer til at tilbyde samme faciliteter som Kongens Vænge 1.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk