9. december 2018
Louise Colding, formand for Hillerød Forsyning, klippede båndet ved indvielsen af det nye biomasseværk på Krakasvej. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Louise Colding, formand for Hillerød Forsyning, klippede båndet ved indvielsen af det nye biomasseværk på Krakasvej. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bæredygtig flis giver stadig mere varme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bæredygtig flis giver stadig mere varme
Opdateret 11. november 2017 kl. 15:08
Hillerød - 10. november 2017 kl. 05:59
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var lagkage og boblevand på bordet, da Hillerød Kommunes nye biomasse- eller flisværk blev indviet. Og der var god grund til at feste, idet det nye kraftvarmeværk på Krakasvej i industrikvarteret er et af de gode svar på spørgsmålet om fremtidens varmeforsyning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Louise Colding Sørensen (S), der er formand for Hillerød Forsyning, klippede det røde bånd efter i sin tale at have fremhævet, at det indviede biomasse-fyrede kraftvarmeværk fremover vil stå for ca. halvdelen varmeproduktionen til selskabets varmekunder, og det med en produktion baseret på bæredygtig flis.

Projektleder Louise Anderson står foran den store kedel, som også bærer hendes fornavn, og åbner stolt op ind til et fascinerende syn, nemlig den flammende afbrænding af flis.

- Vi afbrænder 200 tons flis og piller i døgnet, og det er meningen til vinter, at værket skal kunne stå for en tredjedel af den samlede forsyning, siger fortæller driftschef Kent Unold. Resten af forsyningen til varmekunderne er gas fra anlægget ved Store Hestehave, men det er som sagt målsætningen, at flisværket på sigt skal være den bærende »varmekraft.«

- Det er udenlandske specialister, der har stået for byggeriet, og det har givet udfordringer undervejs, lød det fra Louise Colding.

Det er godt tre år siden, at byggeriet af flisværket blev startet, og i første omgang lød prisen på opførelsen på 155 mio. kr, men snart viste det sig, at det var lavt sat. Hillerød Forsyning gik ud og fortalte, at den nye pris var 235 mio. kr., og der står den også i dag, ifølge Søren Støvring, direktør i Hillerød Forsyning.

- Vi er måske blevet forsinket et års tid, men har hele tiden kunnet levere den nødvendige varme. Der er altid en række små eller lidt større ting, der skal ordnes, når vi taler om så stort et projekt. Vi har bl.a. haft uheld med utætte kedelrør, men nu er vi som sagt oppe på fuld drift, uddyber direktøren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk