16. oktober 2021
Ditte Aagaard (til højre) og Louise Rønne Green er tilbage i Salto efter flere måneders corona-nedlukning. 

Foto: Martin Warming
Ditte Aagaard (til højre) og Louise Rønne Green er tilbage i Salto efter flere måneders corona-nedlukning. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baby-fællesskabet overlever corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baby-fællesskabet overlever corona

Salto i Støberihallen er åbnet igen til glæde for byens babyer og forældre, der har været alene - og måske endda ensomme - under nedlukningen

Hillerød - 02. juni 2021 kl. 18:00
Af Peter Klar

Det var en populær nyhed i mange børnefamilier, da aftenskolen og caféen Salto i Støberihallen annoncerede på Facebook, at den åbnede igen med rød løber, hygge, leg og samvær onsdag 19. maj.

arrow Læs også: SALTO er i gang igen efter sommerferien

"Vi fik straks mange likes og positive kommentarer. Det er vi glade for. Ikke mindst fordi vi jo har en lidt ustabil målgruppe. Forældre er på barsel i et lille år, og mange af de forældre, vi nåede at få som stamkunder inden nedlukningen, er tilbage på arbejdsmarkedet, mens deres børn er startet i institution. Nu håber vi på at få nye kunder, der vil bruge vores tilbud," siger leder af Salto, Ditte Aagaard.

Et unikt sted i livet

Mens Saltos trænings- og undervisningshold og andre sociale aktiviteter for byens småbørnsfamilier har ligget i bero under nedlukningen, har Salto haft succes med tapastallerkener som take away.

Men det er ikke det samme som at være sammen og dele udfordringer og erfaringer med andre, der lige som en selv er et unikt sted i livet.

Og da samfundets nedlukning har været en prøvelse for mange mennesker - også forældre til små børn - ser Salto en stor mission i arbejdet efter genåbningen.

Nogen at snakke med

I december viste en analyse fra foreningen Bedre Barsel således, at knap en tredjedel af nybagte forældre følte sig ensomme i barselslivet.

Derfor er der - ikke mindst på bagkant af corona - stor brug for et sted som Salto, mener Ditte Aagaard.

"Det særlige ved Salto er, at man kan komme, uanset om man har nogen at mødes med eller ej. Man skal bare komme. Folk finder automatisk ud af at snakke sammen, når de har små børn med. Det specielle for de forældre, der har fået børn under nedlukningen, er, at alle de åbne fora, de normalt kan deltage i, har været lukket ned. Selv mødregrupperne. Og det på et tidspunkt i livet, som for mange er en helt ny tilstand. Man har brug for nogen at snakke med om alle de små og store problemer og udfordringer, man kommer ud for. Hvis ikke vi får talt med andre, har vi mennesker jo tendens til at slå os selv i hovedet og tænke, at vi er dårlige mennesker, der ikke kan finde ud af det. Vi har brug for bekræftelse og for at dele ting med andre mennesker," siger Ditte Aagaard.

arrow Salto genåbner med vafler, kridttegning, musik og sang
17. maj 2021 kl. 16:06 Opdateret: kl. 11:39
Rejser du til udlandet i år?