13. december 2019
Eileen Clark fik idéen til popup-galleriet, der indtil videre holder til i Slotsarkaderne. Helle Sneum, til venstre, og Kaya Bornak var de første kunstnere, der reagerede på Facebook-opslaget. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Eileen Clark fik idéen til popup-galleriet, der indtil videre holder til i Slotsarkaderne. Helle Sneum, til venstre, og Kaya Bornak var de første kunstnere, der reagerede på Facebook-opslaget. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ArtTour frisker op i arkaderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ArtTour frisker op i arkaderne
Hillerød - 15. juli 2019 kl. 10:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Eileen Clark i foråret flyttede fra Holbæk til Hillerød, tog hun som noget af det første et initiativ via Facebook. Resultatet kunne ses lørdag, da Gallery ArtTour holdt Grand Opening i de lejede lokaler i Slotsarkaderne 8.

- Kaya og Helle var de to første der reagerede. De satte så deres netværk i gang, og vi holdt et møde på Café Valentin, og nu er vi alt otte, der udstiller her, fortæller Eileen Clark, der er formand for den lille forening.

Tæt på butikkerne

- Der er tale om et popup-galleri, og nu er vi foreløbig at finde her i de kommende tre måneder. Tiden vil vise, om vi kan være her i længere tid, men ellers må vi ud og finde et andet sted. Placeringen her er fin midt imellem alle butikkerne og tæt ved indgangen til arkaderne fra Slotsgade. Vi tror, at folk på indkøb også har brug for at se på lidt kunst, uddyber Eileen Clark.

Hun har dansk mor, men hendes navn skyldes en skotsk-italiensk far. Eileen har arbejdet med kunst og kreativitet i 30 år, og hendes speciale er vægmalerier.

Maleri og musik

De to andre initiativtagere er Helle Sneum, der maler med akryl på lærred, men også maler på vaser, skåle og krukker - samt Kaya Bornak, der arbejder med serigrafi, maleri og collage i forskellige udtryksformer.

Ved åbningen af galleriet bidrog Kaya med sang og musik fra duoen Crazy Hearts, der spillede i baggrunden, mens kunstnere og gæster i de lidt trange lokaler på dog to etager fik et overblik over de udstillede kunstværker.

Smeden og malerne

De fleste af kunstnerne i det nye Gallery ArtTour er fra Hillerød og omegn. En af undtagelserne er Helge Voldbjerg. Smeden fra Hedehusene markerer sig med at arbejde i rustfrit stål, herimellem ses en børnetegning fra et barnebarn - omsat til wire art.

Dimo Poulsen begyndte at male, da han gik på efterløn. Han er autodidakt og maler impressionistisk/abstrakt og figurativt.

Henning Dalhoff, der arbejder som grafisk designer og illustrator, maler i et varierende »farvesprog« mellem det naturalistiske og det ekspressionistiske.

Peter Witt bor i Ramløse med fri udsigt ud over Ellemose mod Tibirke Bakker og har sine motiver lige ved hånden. Han arbejder meget udendørs og skitserer med oliefarver, for derpå at finpudse og male færdig hjemme i atelieret.

Har været savnet

Og så er der Glasheksen alias Lone Fruergaard, der fra privaten i Hillerød benytter den såkaldte »koldglasteknik«. Alt glas fremstillet af Glasheksen er håndlavet glas og er unikke ting - ikke to ting er ens.

- Jeg har savnet et galleri som det her i Hillerød. Der findes udstillinger af forskellig art, en ikke et sted som Gallery ArtTour, så her er jeg glad for at kunne udstille, uddyber Lone Fruergaard.

grafik køb billede