27. september 2020
Villaen på Helsingørsgade er opført i 1925 i "Bedre byggeskik"-stil. Men hvis man til gengæld får et flot byggeri i området er det i orden at rive den ned, mener Hillerød Kommunes arkitekturråd.
Villaen på Helsingørsgade er opført i 1925 i "Bedre byggeskik"-stil. Men hvis man til gengæld får et flot byggeri i området er det i orden at rive den ned, mener Hillerød Kommunes arkitekturråd.
Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arkitekturråd: Ok at rive villa ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitekturråd: Ok at rive villa ned

Selv om villaen på Helsingørsgade 56 i Hillerød er bygget i den eftertragtede stil »Bedre byggeskik«, kan den nedrives, lyder anbefalingen fra arkitekturråd og forvaltning.

Hillerød - 10. august 2020 kl. 13:13
Af Janne Mulvad

Der er masser af den slags villaer i Hillerød. Derfor kan villaen »Møllehøj« godt nedrives, hvis der til gengæld opføres en bygning, der løfter området, som i dag er præget af et trist erhvervsbyggeri og en parkeringsplads.

arrow Læs også: Udvalg vil skrue ned for dispensationer

Sådan lyder det fra arkitekturråd og forvaltning, der har set på Bonavas ønske om at rive ejendommen ned som en del af selskabets udvikling af Tikanten på hjørnet af Københavnsvej og Helsingørsgade.

Villaen, som er opkaldt efter møllen, der lå i området, er opført i 1925 efter »Bedre Byggeskik«-principperne og har nyklassicistiske træk.

I Hillerød findes der 2553 bygninger, der er opført i »Bedre byggeskik«-perioden, og selv om det ikke er fastlagt, hvor mange, der har nyklassicistiske træk, vurderer forvaltningen, at der findes mange eksempler på byggestilen i Hillerød Kommune, eksempelvis en lang række på Holmegårdsvej og Slotsvænget ganske nær Tikanten.

Arkitekturrådet skriver i et notat om byggeprojektet, at villaen på Helsingørsgade 56 kan nedrives, hvis man generelt øger den arkitektoniske kvalitet af projektet, som skal være mindre end det oprindelige forslag.

Nordsjællands Museum ønsker, at bygningen bevares, og den har da også en SAVE-værdi på 4, hvilet betyder, at det skal konkret vurderes, om bygningen kan rives ned. Det er både i selve bygningen, man har vurderet, at der er bevaringsværdier, men også i den helhed, bygningen er en del af, nemlig villaområdet Møllevang, fremgår det af sagen.

Spørgsmålet om villaen fra 1925 er et af de første, arkitekturrådet har skulle tage stilling til. Rådet består af Helle Juul, arkitekt MAA, Ene Cordt Andersen, arkitekt MAA, og Peter Juhl, landskabsarkitekt MDL.

arrow Tikantenprojekt får hård kritik
11. august 2020 kl. 06:50 Opdateret: kl. 16:26
arrow Arkitekter skal vurdere nyt etagebyggeri
11. juni 2020 kl. 05:05 Opdateret: kl. 16:07
Har debatten om sexisme taget overhånd?