22. juni 2021
Lokalt skal der indskydes mindst 2.500 kroner af 400 borgere i lokalsamfundet, fremgår det af et Facebook-opslag med lokalrådet som afsender. Her er Alsønderup Købmand fotograferet kort efter dens lukning. Foto: Thomas Kellermann
Lokalt skal der indskydes mindst 2.500 kroner af 400 borgere i lokalsamfundet, fremgår det af et Facebook-opslag med lokalrådet som afsender. Her er Alsønderup Købmand fotograferet kort efter dens lukning. Foto: Thomas Kellermann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alsønderup har måske ikke haft sin sidste købmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alsønderup har måske ikke haft sin sidste købmand

Lokalrådet i Alsønderup Sogn har holdt møde med dagligvaregrossisten Dagrofa om at etablere en ny købmand, efter Alsønderup Købmand måtte lukke i maj. Dog vil det kræve noget ekstraordinært

Hillerød - 09. juni 2021 kl. 05:00
Af Thomas Kellermann

Mario og Inga Cheheibar havde drevet Alsønderup Købmand i mere end 10 år, før corona blev dødsstødet for den lille indkøbsmulighed i maj. Det var til flere lokalborgeres store ærgrelse, eftersom købmanden har været et vigtigt samlingspunkt for landsbyen. Men nu er der måske håb forude. Lokalrådet i Alsønderup Sogn har nemlig afholdt et møde med dagligvaregrossisten Dagrofa om opførelse af en ny købmand.

arrow Læs også: Lokale kræfter vil skabe ny købmand

"I sidste uge havde vi et indledende møde. Jeg kan ikke vide, hvad ejeren har af planer, og vi vil selvfølgelig gå i dialog med ham og lytte til hans ønsker," siger Henrik Østergaard, der er formand i lokalrådet.

I et Facebook-opslag har lokalrådet også fortalt om mødet for at lodde stemningen for en ny indkøbsmulighed blandt lokalborgerne. Her fremgår det, at det i kædesammenhæng vil være Spar, som er mest relevant, men at Min købmand og LetKøb også kan være aktuelle, da de har butikker i lokalområder, der minder om Alsønderup.

Det er dog Uvelse, som er en kende større end Alsønderup, Henrik Østergaard skeler mest til. Her er det nemlig lykkedes for lokalborgerne at samle flere millioner kroner ind i håbet om at beholde en lokal indkøbsmulighed, ligesom det vil kræve i Alsønderup. Faktisk vil det kræve mellem én og fire millioner kroner af lokale midler, svarende til mindst 2.500 kroner for hver af de 400 lokalborgere.

"Jeg synes, det er svært at sige, om det er realistisk. Men det er lykkedes at samle ind i Uvelse, så det kunne også være, det kunne lykkes her. Men vi vil da håbe, der er en interesse," siger Henrik Østergaard og uddyber:

"Men vi har ikke anden interesse end, at der kommer en butik, hvis der vel at mærke er grundlag for det".

Borgerinddragelse

Måden, man i lokalrådet vil lodde stemningen i landsbyen på, er, at der afholdes borgermøde, hvor Dagrofa vil komme med et oplæg til en lokalbutik med borgerinddragelse.

Men inden det kommer til et borgermøde, kan de lokale i første omgang rette henvendelse til lokalrådet.

"Det er derfor, vi lavede opslaget. Det er mange penge, og vi er ikke interesserede i at påbegynde noget, hvis lysten blandt lokalborgerne ikke er der," tilføjer Henrik Østergaard.

Lokalborgere kan give deres besyv med om en ny indkøbsmulighed i Alsønderup på mail lokalraad@alsonderup.dk inden den 21. juni. Hvis forslaget om en ny, lokal indkøbsmulighed falder i god jord, vil der senere blive meldt ud om et eventuelt borgermøde.

arrow Købmanden i Alsønderup måtte trække stikket
20. maj 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 14:55
arrow Se Alsønderup og dø
08. august 2020 kl. 06:03 Opdateret: kl. 17:30
arrow Landsbyskoler får millioner til lærere
18. september 2018 kl. 11:11 Opdateret: kl. 16:34
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?