12. august 2020
Morten Pilested startede i år sit eget sikkerhedsrådgivningsfirma Reel Sikkerhedsrådgivning. Han rådgiver om indbrudssikring og om, hvordan en tyverialarm kan blive en tryghedsalarm.
Morten Pilested startede i år sit eget sikkerhedsrådgivningsfirma Reel Sikkerhedsrådgivning. Han rådgiver om indbrudssikring og om, hvordan en tyverialarm kan blive en tryghedsalarm.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alarm giver ældre tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alarm giver ældre tryghed
Opdateret 21. november 2012 kl. 18:12
Hillerød - 21. november 2012 kl. 13:00
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Hillerød: Det er de færreste, der ved, at en almindelig tyverialarm kan gøres til en tryghedsalarm. Tryghedsalarm slår alarm, hvis en ældre borger ikke har bevæget sig i hjemmet i et vis antal timer. Sikkerhedsrådgiver Morten Pilested vil sprede budskabet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Han har efter 33 års ansættelse i politiet startet sit eget sikkerhedsfirma Reel Sikkerhedsrådgivning. Morten Pilested rådgiver om, hvordan man sikrer sit hjem mod indbrud, men han har også fået den idé at gøre en helt almindelig tyverialarm til en tryghedsalarm.

- Man kan indstille tyverialarmen, så den virker som en almindelig tyverialarm om dagen og så vender man den, når man kommer hjem, så den afgiver alarm, hvis man ikke har bevæget sig rundt i hjemmet, siger Morten Pilested.

Ifølge Morten Pilested køber mange en tyverialarm uden at være klar over, at den faktisk også kan gøres til en tryghedslarm. Tryghedsalarmen kan indstilles til et tidsinterval.

- Hvis personen ikke har bevæget sig rundt i eksempelvis to timer i dagtimerne, så kan alarmen afgive signal. Alarmen går typisk til en smartphone, siger han.

Har man en tryghedsalarm bestemmer man selv, hvem alarmen afgiver signal til. Det kan være en nabo, et familiemedlem eller et alarmselskab.

- Den er helt klart henvendt til enlige ældre for at skabe tryghed både hos den enlige og dennes familie, så man får hjælp i tide. Går alarmen kan man kontrolringe til den ældre og handle derfra, siger Morten Pilested.
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?