19. april 2019
Den primære målgruppe er borgere, der enten er psykisk sårbare eller har en psykisk lidelse, bor i egen bolig, og som oplever et akut behov for hjælp og støtte, men som ikke umiddelbart har brug for psykiatrisk behandling.
Den primære målgruppe er borgere, der enten er psykisk sårbare eller har en psykisk lidelse, bor i egen bolig, og som oplever et akut behov for hjælp og støtte, men som ikke umiddelbart har brug for psykiatrisk behandling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Akuttelefon for sårbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akuttelefon for sårbare
Hillerød - 23. september 2018 kl. 07:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Første oktober åbner der en akuttelefon for psykisk sårbare i Hillerød Kommune. Her kan man ringe ind og få en anonym samtale med en sygeplejerske.

Den nye telefon vil have åbent hver dag fra 16-22. I weekender og på helligdage vil man kunne ringe fra kokken 8-22. Alle kan ringe til akuttelefonen, men den primære målgruppe er borgere, der enten er psykisk sårbare eller har en psykisk lidelse, bor i egen bolig, og som oplever et akut behov for hjælp og støtte, men som ikke umiddelbart har brug for psykiatrisk behandling. Pårørende er ligeledes velkomne til at ringe. Tilbuddet er primært målrettet til borgere i alderen 18 år og opefter.

- Det glæder mig og medlemmerne af Omsorg og Livskraft udvalget, at mennesker, som er psykiske sårbare, får mulighed for at ringe til en kommunal akuttelefon eftermiddag og aften, hvis der opstår et behov for kontakt. Her får de kontakt til en sygeplejerske, som kan lytte og yde en umiddelbar omsorg og formidle viden om, hvor borgeren kan henvende sig, hvis han eller hun har brug for yderligere rådgivning eller behandling. Jeg mener, at muligheden for at tale med en sygeplejerske i en sådan situation kan skabe ro og en grad af tryghed hos den, der sidder og har det rigtig svært, siger formanden for Omsorg og Livskraftudvalget Christina Thorholm (R) i en pressemeddelelse.

Det var i forbindelse med budgettet for 2018, at politikerne besluttede at etablere akuttelefonen for at give mennesker med psykiske sygdomme samme mulighed for at komme i kontakt med en fagperson udenfor almindelig telefontid, som mennesker med fysiske lidelser har.

Den nye akuttelefon har nummer 72323260.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede