12. august 2020
Det vil fortsat være muligt i 2019 at få hentet sit haveaffald af Hillerød Forsyning. Foto: Kenn Thomsen
Det vil fortsat være muligt i 2019 at få hentet sit haveaffald af Hillerød Forsyning. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affaldsordningen fortsætter i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldsordningen fortsætter i 2019
Hillerød - 28. januar 2019 kl. 10:57
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre og Socialdemokraterne er blevet enige om et forslag, der betyder, at den meget omdiskuterede haveaffaldsordning fortsætter i 2019. Derudover foreslår partierne, at der indføres sortering af plast og metal, og at der ikke indføres skelordning.

arrow Læs også: Ny haveaffaldsordning: Haveejere skal lære at kompostere

2018 har budt på livlig debat om Hillerød Kommunes kommende affaldsordning. Især forslagene om afvikling af haveaffaldsordningen og indførelse af skelordning. Begge forslag havde til formål at kunne indføre en ekstra sorteringsfraktion for plast og metal uden at hæve det affaldsgebyr som Hillerød Kommunes borgere betaler. I 2018 behandlede Natur- Miljø- og Klimaudvalget i Hillerød byråd et forslag fra Hillerød Forsyning om at afskaffe haveaffaldsordningen og at indføre skelordning. Senere besluttede udvalget at sende forslaget i offentlig høring.

Den høring er nu gennemført, og har resulteret i ualmindeligt mange høringssvar til affaldsregulativet. Den store interesse for affaldsordningerne har nu fået Venstre og Socialdemokratiet i Hillerød byråd til at lave en politisk aftale om forslag til hvordan affaldsstrukturen i Hillerød Kommune skal være i 2019 og en plan for den fremtidige proces. Forslaget vil blive lagt frem på det kommende møde i Natur- Miljø og Klimaudvalget og efterfølgende til beslutning i Hillerød byråd.

Det politiske forslag går ud på følgende:

o Der indføres to ekstra sorteringsfraktioner til husstandsafhentning: En for plast og en for metal. Fraktionen for plast bliver både til hård og blød plast. Metal og plast skal sorteres i den samme spand, som vil være opdelt.

o Haveaffaldsordningen fortsættes som vi kender den fra 2018 til også at gælde i 2019

o Der indføres ikke skelordning, som ville indebære, at affaldsspande skulle køres til skel forud for tømning

o Der bliver igangsat et arbejde mellem Hillerød Forsyning og Hillerød Kommune for at forberede den kommende affaldsplan og for at forberede forslag til affaldsregulativ for 2020

o Der iværksættes en inddragende proces med Hillerød kommunes borgere med det formål at få inddraget borgere i udformningen af den kommende affaldsplan

Både Klaus Markussen (V), der er formand for Hillerød Forsyning og Louise Colding Sørensen (S), der er formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget er glade for, at de to partier er kommet frem til en aftale.

- Med dette forslag fortsætter vi en haveaffaldsordning, som mange har glæde af. Det vigtigste for mig som formand for Hillerød Forsyning er, at vi leverer en god service til vores forbrugere, at vi viser vores forbrugere at vi lytter til hvad de mener er vigtigt, samt at vi fortsætter den grønne omstilling, som på affaldsområdet primært handler om at være på forkant med sortering af vores affald. Nu håber jeg at de andre partier i byrådet vil støtte op om det forslag som Socialdemokratiet og Venstre er blevet enige om at bede om tilslutning til, udtaler Klaus Markussen i en pressemeddelese, mens Louise Colding Sørensen siger:

- Det vigtigste er, at vi kan fortsætte det gode arbejde med at sortere vores affald, så vi kan skaffe os af med affaldet på en stadig mere miljørigtig måde. Det er kommet bag på mig, hvor vigtig haveaffaldsordningen er for borgerne. Det er meget positivt, at så mange har interesseret sig for det. I mange høringssvar er der kommet gode og konstruktive bud på, hvordan vi kan gøre haveaffaldsordningen bedre. Derfor vil vi bruge 2019 til at se på de mange muligheder, så vi kan komme frem til den bedst mulige løsning, siger Louise Colding Sørensen (S).

De to partier har ttilsammen flertal i byrådet, og derfor er aftalen så godt som vedtaget allerede.

arrow Det skal være gratis at få hentet haveaffald
06. november 2019 kl. 15:21 Opdateret: kl. 15:21
arrow Stor affalds-regning til borgerne
17. juni 2019 kl. 09:53 Opdateret: kl. 09:53
arrow Haveaffaldsordning fortsætter med brugerbetaling
14. juni 2019 kl. 13:46 Opdateret: kl. 00:26
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?