19. maj 2019
Foto: Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab
Foto: Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: A.P. Møller vil bore efter varmt vand i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A.P. Møller vil bore efter varmt vand i Nordsjælland
Hillerød - 02. november 2018 kl. 04:00
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

A.P. Møller Holding Invest har søgt om eneret til at udnytte det varme vand i undergrunden til geotermisk energi i hele Nordsjælland, bortset fra Helsingør, Hillerød og Furesø Kommuner, hvor de lokale fjernvarmeselskaber har koncession, altså eneretten.

arrow Læs også: Forsyning: A.P. Møller skal komme med god pris

Onsdag vedtog Hillerød Forsyning imidlertid at levere sin koncession tilbage til Energistyrelsen, og i Helsingør er planerne om at bruge den geotermiske energi til at lave billig og miljøvenlig fjernvarme også lagt i skuffen. Dermed er der omtrent fuldstændig fri bane for Mærskfamiliens investeringsselskab.

- Hvis Hillerød opgiver sin koncession, så vil vi selvfølgelig gerne søge den. Men det kræver, at vi kan få en aftale om at levere varmen til Hillerød, siger Samir Abboud, direktør for geotermi i A.P. Møller Holding Invest.

I sidste uge offentliggjorde selskabet en forhåndsaftale med Århus Kommune om udviklingen af Danmarks første store geotermiprojekt. Potentialet er 100.000 forbrugere, og A.P. Møller er klar til en investering i milliardklassen.

- Hele Nordsjælland er interessant. Hvis man tager hele det område, vil man nå op på den størrelse anlæg, som der er behov for, hvis man skal kunne tilbyde en konkurrencedygtig pris. Så vi har søgt om koncession i Nordsjælland, fordi vi tror man kan sammenstykke det, siger Samir Abboud.

Hillerød Forsyning var langt fremme i sit projektet og stod foran at gennemføre en prøveboring på en grund i nabokommunen Allerød i samarbejde med Farum Fjernvarme, men nye krav fra Energistyrelsen fik Hillerød Forsyning til at opgive sin investering i geotermi.

- Energistyrelsen har strammet op, og sagt, at efterforskningen skal være i eget område. Konsekvensen er, at vi allesammen skal have den store tegneborg frem, og bruge de 50 millioner kroner i stedet for at dele udgifterne. Vi ønsker ikke at blive tvunget ud i at skulle investere lige nu, siger Søren Støvring, direktør i Hillerød Forsyning.

arrow Hillerød Forsyning opgiver geotermiprojekt
02. november 2018 kl. 07:49 Opdateret: kl. 19:50
arrow Forsyning tæt på at opgive geotermi
30. oktober 2018 kl. 06:01 Opdateret: kl. 19:35
arrow A.P. Møller vil bore efter varmt vand i Hillerød
07. juli 2018 kl. 03:53 Opdateret: kl. 19:59

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede