19. maj 2021
De fremmødte til vælgermøde i Grønnegadecentret var: Rikke Macholm (SF), Mette Thiesen (NB), Kirsten Jensen (S), Bente Claudi (K), Klaus Markussen (V), Irene Brostrøm (DF), Nanna Kjær (EL), Christina Thorholm (R), Hugo Holm Hansen (LA) og Jan Jensen (AL).
gallery icon

Se billedserie

De fremmødte til vælgermøde i Grønnegadecentret var: Rikke Macholm (SF), Mette Thiesen (NB), Kirsten Jensen (S), Bente Claudi (K), Klaus Markussen (V), Irene Brostrøm (DF), Nanna Kjær (EL), Christina Thorholm (R), Hugo Holm Hansen (LA) og Jan Jensen (AL).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre søger løsninger på trafik og miljø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre søger løsninger på trafik og miljø
Hillerød - 15. november 2017 kl. 05:25
Af Camilla Fræhr Hansen

Tirsdag aften var omkring 100 ældre mødt op i Grønnegadecentret til debat med ti lokale politikere.

På trods af at politikerne til tider kan være uenige, så var de dog enige om én ting: plejehjemmene skal være i orden.

Dog var de fremmødte borgere ikke helt enige i, at det var dér, aftenens fokus skulle være.

En mand blandt publikum havde i hvert fald noteret en skævhed ved gårsdagens vælgermøde:

- Jeg synes, det er så dejligt at opleve, at de tilstedeværende ikke er interesseret i det, som politikerne tror; at vi skal på plejehjem om ganske kort tid. Der er ikke ét spørgsmål herfra salen, som handler om, hvordan I vil udvikle plejehjemmene. Vi står ikke på plejehjemmets rand, understreger han.

Dog var flere fremmødte borgere interesseret i at høre politikernes planer om trafik og miljø.

Marianne Løvdal var en af dem, som var mødt op til gårsdagens vælgermøde.

- Vi har nogle veje her i Hillerød bymidte, der går lige forbi en skole, og det er frøken Mørk skole. De børn sidder og sluger den forurening i sig hver evig eneste dag i otte timer. Jeg har engang ønsket, at forureningen var gul, for så ville skolen være helt gul, så man virkelig kunne se det, og så ville I vågne. Der er ingen, der tænker på den forurening, som bilerne laver. Hvad vil I gøre ved forureningen? spørger Marianne Løvdal.

Mødet blev indledt med, at man som publikum skulle stille konkrete spørgsmål til en konkret politiker, men ved dette spørgsmål var der flere af politikerne, der markerede, og som det eneste spørgsmål, fik alle lov til at svare.

Irene Brostrøm (DF) var hurtigt på banen:

- Det jeg synes, der er sjovt, det er, at alle dem, der taler så meget om forurening og om, hvordan vi skal passe på, de har som regel to biler. Der kunne man jo starte, for der kunne man spare noget, siger Irene Brostrøm (DF).

Mette Thiesen (NB) taler ud fra sine egne erfaringer, da hun fortæller, at børnefamilier kan have svært ved at undvære en bil i hverdagen.

- Der er rigtig mange, der taler om det her med, at vi skal fra bilen og over på cyklen. Det er også rigtig fint. Jeg kan godt lide at cykle, men vi er også nødt til at se lidt på, hvilke udfordringer, der er i det. Der er udfordringerne helt konkret, at når man er børnefamilie og skal aflevere sit barn i en daginstitution ude i Hillerød Vest og måske også videre på arbejde, så kan man ikke bare lige cykle. Jeg tør slet ikke tænke på, hvornår jeg skulle stå op om morgenen, hvis det var, jeg skulle cykle mine børn af sted og bagefter til Lyngby på arbejde, siger Mette Thiesen.

Det var der delvist forståelse for blandt politikerne. Nanna Kjær (EL) mener dog noget andet:

- Der er alt for mange børn, der bliver kørt i skole. Derfor skal vi jo blandt andet have gjort noget ved cykelstierne i bymidten, så børnene lærer at cykle i skole, siger Nanna Kjær.

Marianne Løvdal kom på banen igen. Hun ville gerne vide, om fartgrænsen i Hillerød kunne blive sat ned til 40 km/t, for som hun siger:

- Har du først lænet dig op ad en bus på Nordre Jernbanevej, så cykler du aldrig igen. Det, jeg undrer mig over, er, at vi ikke er en 40-zone i Hillerød. Man kan have det ude på landevejene, men ikke inde i byen samtidig med, at vi ikke har nogen cykelstier, siger Marianne Løvdal. Det var et spørgsmål og en afsluttende kommentar, som Kirsten Jensen (S) rundede spørgerunden af med at svare på.

- Når Marianne Løvdal hun rigtig ruller sig ud, så kan man næsten høre alle cykelstier trække sig sammen af skam og rulle tilbage, og pludselig har vi ikke 100 kilometer cykelsti, som vi ellers havde før du sagde, at vi overhovedet ikke har nogen cykelstier, og vi får også flere cykelstier, for der er cykelstier på vej, og vi kan også godt på 40 kilometer zone inde i den store by, hvor det kan afhjælpe problemer, siger Kirsten Jensen.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?