22. september 2021
For andet år i træk er Slotsstistafetten i Hillerød. Foto: Thomas Olsen
For andet år i træk er Slotsstistafetten i Hillerød. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets Slotsstistafet er aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets Slotsstistafet er aflyst
Hillerød - 05. august 2021 kl. 11:01
Af Camilla Bjørkman Aagaard

FIF Hillerød Orientering og FIF Hillerød Atletik har valgt at aflyse årets Slotsstistafet, der skulle have været afholdt onsdag den 25. august.

arrow Læs også: Populære løb er tilbage: Nu kan mænd og kvinder igen vælte sig i mudder og pløre

Det sker på baggrund af den seneste udmelding om Corona og forsamlinger ved udendørs motionsevent, oplyser formand for FIF Hillerød Orientering, John Søndergård.

- Vi kan godt med de nuværende retningslinjer lave et motionsevent med op til 5000 personer, men så skal man dele det op i grupper af 500, hvor vi sikrer, at de grupper ikke kommer i kontakt med hinanden, og det kan vi ikke, siger John Søndergård.

Efter 1. september gælder nye regler for udendørs motionsevents, så støvneledelsen har diskuteret, om man skulle flytte årets stafet til efter den 1. september.

- Men så karambolerer det med andre ting, siger han.

Man har også diskuteret at lave et mindre event med 500 deltagere, men det vil klubben heller ikke gå videre med.

- Så forsvinder hele ideen med at lave byens hyggeligste stafet med børn, familier, firmaer, spisning og fælles hyggeligt samvær på og omkring Posen.

Derfor har man valgt at aflyse årets stafet.

- Vi påtager os også et ansvar, og vi skal ikke være dem, der gør, at der er flere børn i Hillerød, der bliver smittet med corona. Det er den mest kritiske gruppe og det er flest børn, der deltager i stafetten, siger John Søndergård.

Der var allerede tilmeldt 50 hold med i alt 200 løbere, og flere forventedes at tilmelde sig efter sommerferien.

Slotsstitafetten arangeres af FIF Hillerød Atletik og FIF Hillerød Orientering og har været løbet siden 2001 og samler normalt omkring 1000 deltagere på Posen i Hillerød. Løbet har stor opbakning i det lokale erhvervsliv og støttes med små og store sponsorater.

- Vi beklager meget, at vi aflyser med så kort varsel. Vi havde satset på, at de nye restriktioner gældende fra 1. september ville være blevet indført før den 24/8, for så ville vi kunne have gennemført Slotsstistafetten. Det er andet år i træk, at vi må aflyse, og det rammer selvfølgelig også de to klubber, atletik og orientering, for vi laver jo også arrangementet for at tjene nogle penge. Men vi må søge nogle puljer i DGI og DIF i stedet, siger John Søndergård.

Slotsstistafetten vender tilbage i 2022 onsdag den 24. august.

arrow Caroline Bohé med mere end godkendt præstation ved OL
27. juli 2021 kl. 11:45 Opdateret: kl. 11:43
Synes du, at kommunen er der for dig?