25. april 2019
- Jeg har det med biler, som jeg har det med damer. Når jeg først får fat på dem, så har jeg svært ved at slippe dem igen, siger Erik Welin.
gallery icon

Se billedserie

- Jeg har det med biler, som jeg har det med damer. Når jeg først får fat på dem, så har jeg svært ved at slippe dem igen, siger Erik Welin.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 90-årig er stadig aktiv som mekaniker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90-årig er stadig aktiv som mekaniker
Hillerød - 12. januar 2019 kl. 06:03
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg har det med biler, som jeg har det med damer. Når jeg først får fat på dem, så har jeg svært ved at slippe dem igen.

Sådan lyder det fra den snart 90-årige Erik Welin, som stadig aktivt driver sit eget automekaniker værksted i baghaven.

På søndag kan han fejre sin 90 års fødselsdag. En alder, som han ikke lader sig begrænse af. Tværtimod. Det meste af sit liv har han brugt ude i værkstedet i sin baghave på Åmosvej, hvor han har taget sig godt af kundernes biler.

- Jeg synes, det har været godt gennem alle årene. Jeg elsker at være mekaniker, og jeg ved ikke, hvad jeg ellers skulle kaste mig over, hvis det ikke skulle være mekaniker. Vi har aldrig haft brug for at annoncere efter kunder. De er kommet helt af sig selv, fortæller Erik Welin.

Erik Welin er allerede fra morgenstunden trukket i sin blå kedeldragt, og har gjort sig klar til at kaste sig over dagens arbejde i værkstedet, hvor der holder en lille Ford Ka og venter på at få skiftet koblingen. Han nyder at gå og bruge sin tid på og pusle omkring de firehjulede.

Man skal ikke lade sig narre, for selvom alderen snart runder de 90 år, så elsker Erik Welin at trække i sin blå kedeldragt og holde sig beskæftiget i værkstedet. Udenfor værkstedet holder der hele fem biler, som er hans egne, og som han selv har kørt i gennem tiden. Dog er det kun den ene, som han selv kører rundt i nu.

Han har siden 1970'erne kørt i Peugeut, hvilket ifølge ham selv nok skyldes, at hans lillebror tidligere har forhandlet Peugeotbiler, men nu var tiden kommet til at prøve noget helt andet, så nu har han kastet sig ud i en smart Dacia Duster. Men det er som sådan ikke, fordi biler i sig selv tiltaler Erik Welin:

- Det er ikke, fordi bilerne interesserer mig i den forstand, men jeg kan godt lide at gå og rode lidt med dem. Det er hyggeligt, siger Erik Welin.

Selvom Erik Welin har tilbragt det meste af sin tid på Åmosevej, så er han selv født og opvokset i Tulstrup. I 1954 flyttede han ind til centrum i Hillerød og købte det fine røde hus på Åmosevej for 54.500 kroner.

- Folk sagde dengang, da jeg købte hus, at jeg måtte være tosset, siger han med et grin, men Erik fortryder langt fra sit valg dengang.

I mange år har Erik Welin haft et lykkeligt ægteskab med sin kone Lis Welin, som døde for fire år siden. Hun bakkede ham op i hans projekt med at have et automekanikerværksted i baghaven, og det var da også hende, som dengang passede lagret og regnskabet. Det gør Erik nu selv.

En typisk dag for Erik Welin starter med en god gang morgenmad, og så skal opvasken selvfølgelig tages, før der kan tages ordentligt hul på dagens gøremål. Derefter trækker han i den blå kedeldragt og går ud i værkstedet, hvor de næste mange timer tilbringes - er der ikke en hest i stalden, så går han og gør rent og rydder op. Værkstedet er i fuld gang med at få en mindre makeover, hvor væggene males og værktøjet hænges fint op på bestemte pladser.

Der har været et par svende forbi i årenes løb, men nu er det kun Erik Welin, som ordner bilerne i værkstedet. Der er nemlig ikke det, som Erik Welin ikke kan fikse. Han indrømmer dog, at det indimellem er rart lige at få en ekstra mand til at give et nap med, og han har da også sine forbindelser i orden, som glædeligt kommer og hjælper - men koblingen på den lille Ford Ka, den klarer han ganske fint selv.

Selvom det er hans store dag i weekenden, hvor han kan fejre sin 90 års fødselsdag, så er der ikke lagt op til det helt store.

- Der kommer nok nogen forbi og ønsker tillykke, og så vil der være lidt kaffe og sodavand, men så skal jeg også ud i værkstedet igen, siger han med et smil.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede