13. december 2019
Den 75-årige mand blev kun dømt for det ene af de to forhold, han var tiltalt for. Foto: Allan Nørregaard
Den 75-årige mand blev kun dømt for det ene af de to forhold, han var tiltalt for. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 75-årig dømt for trusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75-årig dømt for trusler
Hillerød - 17. juli 2019 kl. 05:29
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En højtråbende adfærd og et aggressivt kropssprog kostede for nylig en 75-årig mand en betinget fængselsstraf på 20 dage. Det fremgår af dombogen.

Den 75-årige var tiltalt for i maj sidste år at have sagt »Er du bange for, at jeg vil brække halsen på dig« til en ansat i ATP-huset på Kongens Vænge over telefonen. Derudover var den 75-årige mand også tiltalt for at have fremsat trusler om vold, idet han skulle have udvist truende adfærd ved at være højråbende og have haft et aggressivt kropssprog, og ifølge anklageskriftet var manden gået frem mod en anden medarbejder hos ATP med fremstrakte hænder som om, han ville tage kvælertag, ligesom han forsøgte at slå ud efter den kvindelige medarbejder.

Retten i Hillerød frikendte den 75-årige for anklagen om trusler fremsat over telefonen.

»Retten finder det bevist, at sætningen blev sagt af tiltalte i irritation over, at medarbejderen hos ATP ikke ville komme ned og tale personligt med ham, samt at dette blev sagt med en vis ironi,« fremgår det af dombogen.

Retten fandt derimod grund til at idømme manden 20 dages betinget fængsel for det andet forhold om trusler. Ved strafudmålingen lagde retten vægt på mandens alder, samt at han i december sidste år fik en blodprop i halsen.

»Retten har ved udmålingen af straffen lagt betydelig vægt på tiltaltes høje alder og under hensyn til tiltaltes helbredsmæssige situation valgt at gøre straffen betinget«, står der i dombogen.

Den 75-årige skal ikke afsone straffen, hvis han ikke begår noget strafbart i en prøvetid på et år.

grafik køb billede