22. oktober 2021
Ungdomskulturhuset og områdey omkring huset kan fremstå lidt uhyggeligt, men det har en gruppe unge fra Grundtvigs Højskole sat sig for at ændre på.Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Ungdomskulturhuset og områdey omkring huset kan fremstå lidt uhyggeligt, men det har en gruppe unge fra Grundtvigs Højskole sat sig for at ændre på.Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 60.000 kroner fra lokale gør stor forskel for børn og unge efter svært coronaår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

60.000 kroner fra lokale gør stor forskel for børn og unge efter svært coronaår
Hillerød - 19. april 2021 kl. 06:39
Af Camilla Bjørkman Aagaard

7044 kroner fra flaskepant doneret af Hillreøds borgere i flaskeautomaten i Føtex, 2500 fra Føtex Hillerød og 50.000 kroner fra Bauhaus Hillerød.

arrow Læs også: Donationer til Street-Labs nye ramper

Donationerne regnede i sidste uge ned over Street-Lab, og de penge gør en stor forskel i Street-Labs daglige arbejde med børn og unge, fortæller daglig leder af Street-Lab, Søren Lerche.

- Det er et enormt skulderklap, og det betyder, at vi ikke skal være så bekymret, når vi laver arrangementer. Sådanne beløb, som i skoleregi eller klubtilbud er relativt få midler, er for os store beløb, siger Søren Lerche.

Han håber, at donationerne fra Føtex og Bauhaus vil inspirere flere lokale, også erhvervslivet, til at støtte ungdommen.

- Der er blevet lavet hjælpepakker til erhvervslivet, der har været fokus på frisører, og der har også været fokus på de unge, men der er ikke blevet sat penge af eller handlet på det. Det at komme tilbage i skole er ikke nok. Det er dét at komme ud og være social og komme i gang med sportsaktiviteter der er vigtigt, og det kan være svært, når du har været væk i halve år, siger han.

100 unge skal bygge

Derfor er Sørens Lerches elever på Grundtvigs Højskole, hvor han blandt andet underviser i faget »Gør en forskel«, i fuld gang med planerne om at forskønne og lave nye udendørs faciliteter ved ungdomskulturhuset på Jagtvej. Her holder Street-Lab til, indtil den kommende multipark står færdig ved tennishallen.

- Ungdomskulturhuset kan godt udefra virke lidt skræmmende eller ikke særligt hyggeligt. Der er helt vildt mange unge, der har siddet i isolation i et år, som færdes meget i området, og som har brug for aktiviteter at lave dernede. Derfor er eleverne kommet frem tíl noget, som både forskønner områder og inspirere til at gøre noget andet end at hænge ud, fortæller Søren Lerche.

21-årige Mathilde Weihe Kiel, der går på holdet »Gør en forskel«, er enig.

- Vi ser en masse potentiale i ungdomskulturhuset, men det halter lidt med udseendet. Der er rigtig meget plads at tage af, rigtig mange muligheder, men det savner noget anerkendelse. Ingen kender det, og unge sidder bare dernede og drikker. Vi vil gerne have, at det favner bredere, og efter coronaisolationen håber vi, at det bliver et sted, hvor mange kan samles og have det sjovt, siger hun.

Der er planer om en dirtjumpbane til cykler, ramper fra containere, en scene, solsejl, drivhuse og blomsterkasser samt en indgangsport med en aktiviteteskalender.

- Det areal bliver en del af Street-Lab, også når det nye åbner. Det, at vi bor dernede nu, gør, at vi naturligt smelter sammen.

Men alle de nye tiltag koster penge, og derfor var blandt andre Søren Lerche og Mathilde Weihe Kiel i sidste uge forbi Bauhaus Hillerød for at gennemgå en materialeliste og måske få en god pris. To timer efter mødet med varehusechef Frank Baltzer, ringede han tilbage og tilbød at betale for alle materialerne til en værdi af 50.000 kroner.

Var selv i gøglerforening

Og det er naturligt for Frank Baltzer på den måde at støtte op og give noget tilbage.

- Da jeg var en knægt og boede i Hillerød, var jeg med i en gøglerforening, og der fik jeg venskaber på tværs af baggrunde og andre skel. Når der kommer to unge mennesker op, og de fortæller om, at 100 unge vil ned og bygge et sted, hvor de unge kan være, hvor de kan være sammen og lave alt muligt uden at genere naboerne, så skal vi i byen gøre noget for, at det kan ske, siger Frank Baltzer og fortsætter:

- Jeg synes klart, at resten af erhvervslivet skal støtte op. Det er god business, og er man et godt menneske og et firma, der vil noget godt, så er man nødt til at »practice what you preach«. Det handler også om, at jeg har nogle knægte ansat, og de kommer også i nogle af de tilbud, og så kan de få en fjer i hatten, som gør dem stolte af at være en del af noget i byen, siger han.

Arbejdet ved ungdomskulturhuset går i gang om en måneds tid, hvor unge fra Street-Lab, Grundtvigs Højskole og Ungdomskulturhuset i samarbejde med Jesper Larsen fra Adventure Park.

arrow Prisvinder og ildsjæl stiller op til kommunalvalget
21. september 2021 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:12
arrow Der bliver bygget og hygget på Street-lab
26. juli 2021 kl. 06:25 Opdateret: kl. 18:59
arrow Højskoleelever samlede ind til unge-aktiviteter
17. juni 2021 kl. 16:15 Opdateret: kl. 09:57
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?