23. juni 2021
En mand har fået konfiskeret i alt 30.900 kroner, omkring 3,5 kilo hash, 1,2 kilo marihuana, en vægt, en kniv med mere efter flere sager, som forleden blev afgjort i retten. Arkivfoto: Adobe Stock
En mand har fået konfiskeret i alt 30.900 kroner, omkring 3,5 kilo hash, 1,2 kilo marihuana, en vægt, en kniv med mere efter flere sager, som forleden blev afgjort i retten. Arkivfoto: Adobe Stock
Foto: TravelPhotography - stock.adobe.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 60-årig opbevarede kilovis af hash til videresalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60-årig opbevarede kilovis af hash til videresalg

Mand fra Nødebo havde både hash, 30.000 kroner i kontanter, vægt og kniv på sig, da han blev stoppet af politiet. Hans telefonviste mere end 300 telefonopkald fra kendte og ukendte numre på 22 dage

Hillerød - 07. maj 2021 kl. 04:37
Af Mette Dolmer Thygesen

En vicevært gjorde i august 2019 lidt af et fund, da han skulle gøre et opbevaringsrum klar til nye beboere i en ejendom i Nødebo. Da han begyndte at rydde op i rummet, opdagede han, at en pose lugtede af hash, og han ringede derfor til politiet.

arrow Læs også: Trængte ind i lejlighed og slog anden mand

Da politiet ryddede rummet, fandt de både en pose med 34 plader hash, i alt 3,1 kilo, og en pose med 1,2 kilo cannabisblade.

Navn på et brev

Sagen førte til, at en 61-årig, mandlig førtidspensionist, som boede i ejendommen, forleden var for Retten i Hillerød.

I rummet var der nemlig både et brev og en mulepose med mandens navn på, og politiet fandt hans DNA på poserne.

Hash ved værtshus

Manden var desuden tiltalt for at være i besiddelse af 209 gram hash den 21. august 2020, hvor politiet var blevet tilkaldt, da han ikke ville forlade værtshuset Jernstangen på Nordre Jernbanevej i Hillerød.

Ifølge anklagen havde manden desuden solgt mindst 500 gram hash i tiden forinden.

Den 8. november 2020 blev manden desuden taget med 120 gram hash, som han ville sælge videre, på sin adresse i Nødebo, hvor politiet var blevet tilkaldt til husspektakler.

Til eget forbrug

Manden nægtede, at den hash, der blev fundet i opbevaringsrummet, var hans, står der i dombogen.

Men han erkendte, at han de to andre gange havde haft hash på sig. Det var dog til eget forbrug og ikke til videresalg, erklærede han ifølge dombogen.

Da han blev stoppet ved Jernstangen i august, havde han været på Christiania og købe hash til eget forbrug, fortalte han i retten. Han kunne dog ikke genkende, at han skulle have haft så stor en mængde som 209 gram på sig.

Manden havde mere end 30.000 kroner i kontanter på sig, men sagde, at det var fordi, han var bange for at opbevare dem derhjemme, da han engang havde været udsat for et hjemmerøveri. Pengene havde han arvet, sparet sammen og vundet på travbanen, forklarede han.

En politibetjent, som havde anholdt manden ved Jernstangen, forklarede i retten, at de havde fundet hashklumper i små poser, en vægt, en kniv, som havde været brugt til at skære hash med, og de mange kontanter på manden.

Manden havde været meget påvirket og skiftede flere gange forklaring på, hvor han havde pengene fra.

På hans telefon fandt de mange opkald fra kendte og ukendte numre - i alt 322 opkald på 22 dage, sandsynligvis personer, som manden havde solgt hash til.

Fire måneders fængsel

Manden blev fundet skyldig i alle anklager, idet retten mente, han både havde haft hashen til videresalg og til eget forbrug.

Han blev idømt fire måneders betinget fængsel, og han skal i et år være under tilsyn af Kriminalforsorgen og undergive sig behandling mod stofmisbrug.

Dommen faldt 12. marts.

arrow Dømt til psykiatrisk behandling efter knivkast mod ansatte
09. maj 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 13:53
arrow Kvinde slog Burger King-ansat og spyttede på betjente
08. maj 2021 kl. 05:29 Opdateret: kl. 13:53
arrow 17-årig pige lever skjult fra familie efter vold og trusler
06. maj 2021 kl. 05:20 Opdateret: kl. 13:52
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?