26. september 2020
"Kongestormen" udkom 1. juni, og er sjette bind i serien om vikingen Arnulf.
"Kongestormen" udkom 1. juni, og er sjette bind i serien om vikingen Arnulf.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 6. bind om Arnulf er på gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

6. bind om Arnulf er på gaden
Hillerød - 16. juli 2019 kl. 12:34
Af Janne Mulvad

De sidste par år har forfatteren Susanne Clod Pedersen fra Hillerød trofast udgivet et nyt bind i sin vikingesaga »Arnulfsagaen« hvert år, og det gælder også i år, hvor bind 6 i serien, »Kongestormen« udkom 1. juni. Bogen handler om det kendte slag ved Svold i år 999.

arrow Læs også: Forfatterens verden åbner sig på de små stier

- Det er kulminationen på en masse store nordiske magtkampe, hvor Skandinaviens tre konger støder sammen, fortæller Susanne Clod Pedersen om bogen, som igen drejer sig om vikingen Arnulf, der livet igennem formår at være i begivenhedernes midte. Arnulfsagaen begynder i 945, og er en tour de force igennem vikingetiden i årene omkring årtusindskiftet. Fiktion blandes med historisk arvesølv, mens den danske viking Arnulf vokser fra at være en ilter ung mand til at blive en erfaren og berejst kriger med ansvar for børn og viv.

Bøgerne er baseret på grundig research og samspil med historikere, arkæologer, og andre fagfolk. Susanne Clod Pedersen har også talt med krigsveteraner, for at kunne fortælle om, hvordan man som mand kan leve med at kæmpe og sætte livet på spil langt fra kone og børn. For at kunne beskrive vikingernes kampe korrekt har Susanne Clod Pedersen selv kæmpet på vikingemanér, hun har sovet på lammeskind, som vikingerne gjorde, deltaget i en vikingeblot og sejlet med vikingeskibet Havhingsten. I romanen, hvor Arnulf rejser til Island, fik hun skipperen på Havhingsten til at læse korrektur på bogen, for at være sikker på, at rejsebeskrivelsen var korrekt.

- Jeg prøver det på egen krop, eller taler med dem, der ved noget om det, fortæller hun om sin research.

- Jeg kan bruge ugevis på at researche en lille detalje, som måske er til glæde for to læsere - resten ville ikke opdage, hvis det ikke var helt rigtigt. Men det er ligesom i musikken, når den sværeste trille lykkes. Læserne skal have det bedste, og hvis man ikke kan give dem det, skal man lade være, siger forfatteren, som har solgt over 20.000 bøger, og i gang med næste bind i Arnulfsagaen, Vinterjarlen, som foregår i 999-1000, og handler om begivenheder i Irland, hvor Sigtryg Silkeskæg er konge i Dublin.

Har debatten om sexisme taget overhånd?