22. november 2017
En gadeidrætsdag på Sophienborgskolen var i går med til at afdække behovet for en fremtidig multipark i Hillerød. Foto: Privat
En gadeidrætsdag på Sophienborgskolen var i går med til at afdække behovet for en fremtidig multipark i Hillerød. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50.000 kroner til gadeidræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50.000 kroner til gadeidræt
Hillerød - 20. april 2017 kl. 07:07
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blandt legatmodtagerne fra Grethe Christiansens Legatstiftelse er foreningen Hillerød Multipark, der modtager 50.000 kr. til køb af materialer til Street Lab, der åbnede tidligere på året og hører hjemme i en hal på Milnersvej 44. Her er målet på længere sigt at bane vejen for en egentlig multipark i Hillerød og blandt andet finde ud af, hvilke aktiviteter sådan en multipark skal indeholde. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Se alle modtagerne af de 2,5 millioner kroner

Forud for legatuddeling onsdag aften stod foreningen, i samarbejde med løbehjulsforretningen ScootWorld og Grundtvigs Højskole, i løbet af dagen bag en gadeidrætsdag på Sophienborgskolen for dens omkring 200 elever fra 0-6. klasse.

- Vi vil gerne lave det for forskellige skoler. Det er for at give en indsprøjtning til skolerne, men også for at få afdækket, hvilke interesser der er blandt Hillerøds unge. Street Lab er et laboratorium, hvor vi er i gang med at udvikle ideer til og afdække behov for en fremtidig multipark, siger Søren Lerche, der som formand for Foreningen Multipark taler på dennes vegne, og derudover er lærer og projektleder på Grundvigs Højskole.

Han oplyser, at Street Lab er målrettet alle unge også ældre, der er ingen aldersgrænse, idet det er meningen, at folk skal mødes på tværs af generationer.

Hvad de 50.000 kroner præcis skal bruges til afgøres efter et byggemøde onsdag, hvor foreningen har møde med en arkitekt og en håndværker for at se på, hvad det giver mening at bygge i Street Lab. Det kan fx være en klatrevæg, ramper, en graffitivæg til lovlig graffiti eller en cafe.

Foreningen Hillerød Multipark håber på at få midler til et forprojekt for en Multipark med i kommunens budget for 2018, så multiparken kan bygges i 2019, 2020 eller 2021. En foreløbig placering er bag FrederiksborgCentret, men foreningen er åben for andre muligheder.

arrow Museum laver 100 år gamle oplevelsesrum
20. april 2017 kl. 07:21 Opdateret: kl. 23:04
arrow Legat åbner pose med 2,5 millioner kroner til 60 ansøgere
20. april 2017 kl. 05:51 Opdateret: kl. 22:52
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk