5. august 2020
En 45-årig mand fra Hillerød mistede livet ved en trafikulykke tirsdag eftermiddag. Nu får en række bilister bøder for ulovlige uvendinger i køen, der opstod efter ulykken. Foto: Allan Andersen
En 45-årig mand fra Hillerød mistede livet ved en trafikulykke tirsdag eftermiddag. Nu får en række bilister bøder for ulovlige uvendinger i køen, der opstod efter ulykken. Foto: Allan Andersen
Foto: ALLAN ANDERSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 45-årig dræbt: Bøderegn efter ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

45-årig dræbt: Bøderegn efter ulykke
Opdateret 13. november 2019 kl. 13:47
Hillerød - 13. november 2019 kl. 13:41
Af Maj-Britt Holm og Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ti bilister får bøder efter ulovlige uvendinger i forbindelse med den alvorlige ulykke på Isterødvejen ved Hillerød tirsdag kort før klokken 16.

arrow Læs også: 45-årig mister livet i frontalt sammenstød

Ulykken endte med at koste en 45-årig mand fra Hillerød livet.

Ulykken skete cirka 500 meter nord for tilkørslen til Overdrevsvejen, og vejen var spærret i begge retninger frem til Fredensborgvej indtil kort før klokken 20. Omkring 30 køretøjer, der holdt i kø i nordvestlig retning, foretog en uvending på motortrafikvejen, oplyser politikommissær Søren Greve, Nordsjællands Politi.

- Det gav farlige situationer, når ambulancer og politi skulle forbi, siger Søren Greve, som påpeger, at eneste grund til, at politiet ikke noterede flere bilister for ulovlighederne og ikke sigtede bilisterne på stedet, var, at der var vigtigere hensyn at tage for ordensmagten ved ulykken.

Ifølge politikommissæren vil Nordsjællands Politi følge op på sagen med sigtelser og bøder i de kommende dage. Men de mange ulovlige uvendinger viser, at der er behov for en opsang til bilisterne.

- Vi vil gerne henstille til i forbindelse med færdselsuheld, at man som bilist afventer redningsberedskabet og politiets ankomst, således at trafikken kan blive reguleret, og man ikke selv begynder at køre der fra. Det er den eneste måde at undgå, at der sker flere færdselsuheld, og at folk kommer til skade. Når vi har en tosporet motortrafikvej, risikerer man også at blokere for redningsberedskabet, siger Søren Greve.

Frontalt sammenstød

Ulykken skete ifølge vidneberetninger, da en 55-årig mand fra Frederikssund på vej mod sydvest drejede over i den modsatte kørebane. Her ramte han først siden af en bil, inden han kørte frontalt ind i den bil, hvor den 45-årige mand fra Hillerød sad. Manden afgik ved døden i forbindelse med ulykken.

To andre personer kom også til skade ved ulykken. Det drejer sig om den 55-årige mand og en 49-årig kvinde fra Helsinge. Den 49-årige sad i en fjerde bil, som ramte op bag i den 45-åriges bil i forbindelse med det frontale sammenstød. Nordsjællands Politi kunne onsdag ikke oplyse nærmere om deres tilstand.

En 19-årig kvinde fra Frederiksværk kørte den bil, som den 55-årige ramte først, da hans bil kom over i den forkerte kørebane. Hun slap tilsyneladende uden fysiske skrammer fra den voldsomme ulykke.

Nordsjællands Politi oplyser, at rutinemæssigt blev udtaget blodprøver på flere af parterne. Der er på nuværende tidspunkt ikke sigtet nogen i sagen, men dette kan ændre sig i forbindelse med den videre sagsbehandling, oplyser politiet.

arrow Alvorligt trafikuheld spærrer vej
12. november 2019 kl. 16:22 Opdateret: kl. 16:52
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?