26. oktober 2020
Egelund Slot, der er et kursus- og konferencecenter, har besluttet sig for at lukke slottet efter smitteudbruddet. Foto: Allan Nørregaard
Egelund Slot, der er et kursus- og konferencecenter, har besluttet sig for at lukke slottet efter smitteudbruddet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 29 smittet med corona til sikkerhedskursus på slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

29 smittet med corona til sikkerhedskursus på slot
Hillerød - 24. september 2020 kl. 17:27
Af Camilla Bjørkman Aagaard og Anna Törnqvist Jensen

I sidste uge holdt forsvarschefen sit Sikkerhedspolitiske Kursus med flere fremtrædende gæster og oplægsholdere fra blandt andet Forsvaret og erhvervslivet, og siden er 29 ud af 34 af deltagerne blevet konstateret smittet med corona. Heriblandt forsvarschefen general Bjørn Bisserup, som holdt oplæg for deltagerne. Kurset blev holdt på Egelund Slot, som ligger i Hillerød, nær grænsen til Fredensborg.

arrow Læs også: Portræt: Den loyale mand i Forsvarets top stopper efter 44 år

- Vi har overholdt alle regler. Vi har haft afspritning, håndvask, portionsanrettet mad, lokalerne har været målt op, og vi har siddet med afstand. Jeg har svært ved at se, hvordan vi skulle have gjort det anderledes. Det viser, at når coronavirus først er kommet ind, og man er sammen fra morgen til aften, så er det svært at gøre noget ved, fortæller Peter Dahl Truelsen, dekan hos Forsvarsakademiet og chef for kurset.

Han er selv smittet og er nu i karantæne, oplyser han. Forsvaret oplyser desuden, at ingen er meldt alvorligt syge.

Administrationschef på Egelund Slot, Jens Gotlieb, fortæller, at Egelund Slot nu holder lukket. Tre af slottets medarbejdere er desuden konstateret smittet med corona.

- Det er selvfølgeligt meget beklageligt, at vi både har gæster og ansatte, som er blevet smittet. Vi tager derfor også situationen meget alvorligt og har derfor valgt at lukke slottet ned. Jeg håber, at det bliver i en begrænset periode, og at vi snart kan byde gæster velkommen igen, siger Jens Gotlieb.

arrow Forsvarschef går på pension efter urolig tid i dansk forsvar
29. september 2020 kl. 11:53 Opdateret: kl. 11:54
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?