30. september 2020
Nordsjællands Politi efterforsker nu sagen mod den 25-årige mand fra Hillerød. Foto: Kenn Thomsen
Nordsjællands Politi efterforsker nu sagen mod den 25-årige mand fra Hillerød. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25-årig sigtet for at dele krænkende billeder af flere hundrede kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årig sigtet for at dele krænkende billeder af flere hundrede kvinder
Hillerød - 29. maj 2020 kl. 13:23
Af Anna Törnqvist Jensen

En 25-årig mand fra Hillerød er blevet sigtet af Nordsjællands Politi for blufærdighedskrænkelse, udbredelse af pornografiske film og foto med personer under 18 år samt uberettiget deling af billeder. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse, hvor de gør klart, at der er tale om en særdeles omfattende sag.

»Sagen omfatter flere hundrede elektroniske mapper med fotos, navne og hjembyer på piger og kvinder,« skriver politiet i pressemeddelelsen.

Nordsjællands Politi er i samarbejde med Rigspolitiets nationale center mod cyberkriminalitet i gang med at efterforske sagen, som også trækker tråde til Nordjylland.

En del af det materiale, som Nordsjællands Politi nu sidder med, indgår nemlig i en lignende sag fra Nordjylland, hvor en 24-årig mand står tiltalt. Dermed er der også en del af sagens ofre, som kan forvente at blive kontaktet af Nordsjællands Politi, efterhånden som efterforskningen skrider frem. Politiet oplyser, at kvindernes navne og hjembyer sammen med billederne er blevet delt mellem forskellige personer via særlige servere, og der er allerede mange af de forurettede fra sagen i Nordjylland, som har kontaktet politiet for at høre, om der også er billeder af dem i den aktuelle sag i Nordsjælland.

- Jeg kan sagtens forstå, at de er interesserede i at vide, om der er billeder af dem, der fortsat er blevet delt. Vi er i fuld gang med at identificere de piger og kvinder, der er på billederne, og vi kontakter dem i takt med, at vi finder ud af, hvem de er, siger politikommissær Jakob Rahbek, Nordsjællands Politi og tilføjer:

- Det er helt forståeligt, at usikkerheden og ventetiden kan føles lang, og vi gør alt, hvad vi kan for så hurtigt som muligt at finde frem til de forurettede og kontakte dem.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?