24. april 2019
Det var ved dette shelter i et grønt område ved Elver Alle, at knivstikket fandt sted den 1. august tidligt om morgenen. En 16-årig dreng fra området er tiltalt for at stikke en 43-årig mand i brystet med en kniv. Foto: Allan Andersen
gallery icon

Se billedserie

Det var ved dette shelter i et grønt område ved Elver Alle, at knivstikket fandt sted den 1. august tidligt om morgenen. En 16-årig dreng fra området er tiltalt for at stikke en 43-årig mand i brystet med en kniv. Foto: Allan Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig tiltalt for knivstik i brystet: Offer gik 600 meter, inden han fik hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig tiltalt for knivstik i brystet: Offer gik 600 meter, inden han fik hjælp
Hillerød - 17. oktober 2018 kl. 04:02
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 16-årig dreng har siddet varetægtsfængslet på en sikret institution siden den 2. august, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør og fængslet, sigtet for drabsforsøg på en 43-årig mand.

Politiets efterforskning er nu færdig, og drengen er nu i stedet tiltalt for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter straffelovens §245.

Det fremgår af anklageskriftet, som Frederiksborg Amts Avis har fået aktindsigt i.

Den 16-årige er sammen med en 27-årig mand fra Farum tiltalt for at have overfaldet den 43-årige mand på et græsareal nord for Elver Alle den 1. august klokken cirka 06.25.

Her skulle de ifølge anklageskriftet flere gange have bedt den 43-årige om at kravle ind i et shelter, så de ikke var synlige. Det afviste den 43-årige mand, hvilket fik den 27-årige til at slå ham og tage halsgreb på ham, så offeret faldt om på jorden.

Den 16-årige skulle herefter ifølge anklageskriftet have stukket manden med en kniv i brystregionen.

Anholdt samme dag

Nordsjællands Politi kom hurtigt på sporet af den 16-årige, og de opfordrede den ham til at melde sig selv. Samme eftermiddag fik politiet et tip om, at der sad en gruppe unge ved Sophienborg Park.

Da politiet dukkede op, stak den 16-årige af, men han blev hurtigt løbet op, blandt andet af politihunde, og han blev anholdt. Dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Overfaldt ansat

Den 16-årige har på grund af sin alder siddet varetægtsfængslet på den sikrede institution Sønderbro i København. Her skulle han den 11. august klokken 09.40 have slået ud efter en ansats hoved med et metalskaft fra en gulvmoppe.

Den ansatte undveg slaget, men han blev efterfølgende slået flere gange i hovedet og på kroppen. Derfor er den 16-årige tiltalt for endnu et tilfælde af legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter straffelovens §245.

Sigtelse mod far droppet

Da den 16-årige blev fremstillet i grundlovsforhør, blev også hans far fremstillet og sigtet for drabsforsøg.

Faderen blev dog løsladt, og senioranklager Bente Schnack fortalte efter grundlovsforhøret, at anklagemyndigheden på baggrund af faderens forklaring havde valgt at løslade ham.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så det vides ikke, hvad faderen forklarede i retten. Sigtelsen mod ham er nu blevet droppet.

Den 27-årige mand, der i stedet er tiltalt i sagen, blev anholdt den 3. august og fremstillet i grundlovsforhør den 4. august. Han blev løsladt efter grundlovsforhøret.

- Han er tiltalt efter den simple voldsbestemmelse, og derfor blev han løsladt, fortæller anklager Anne-Mette Wedell Seerup, der har udarbejdet anklageskriftet.

Heri fremgår det, at den 27-årige tidligere er straffet for forsætligt legemsangreb. Det kan få betydning for strafudmålingen, hvis han bliver kendt skyldig.

Alvorlig forbrydelse

Ifølge Anne-Mette Wedell Seerup har der ikke været grundlag for at tiltale den 16-årige for drabsforsøg, som han ellers var sigtet for.

Anklagemyndigheden har vurderet, at den 43-årige ikke var i livsfare, og at den 16-årige ikke havde til forsæt at dræbe den 43-årige, da han stak ham med kniven, fortæller hun.

- Men legemsangreb af rå eller farlig karakter er stadig en meget alvorlig forbrydelse, der kan give op til seks års fængsel, siger Anne-Mette Wedell Seerup.

Fundet af forbipasserende

Efter knivstikket tidligt om morgenen den 1. august gik offeret omkring 600 meter, inden han blev opdaget på Tulstrupvej af en forbipasserende på motorcykel, der fik alarmeret politiet og tilkaldt en ambulance.

Offeret blev kørt på Rigshospitalet, hvor hans tilstand blev erklæret stabil. På et stisystem i nærheden af gerningsstedet fandt en borger en kniv.

Sagen skal for retten den 13. og den 21. december i Retten i Hillerød.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede