25. maj 2020
Skøjteløb på Teglgårdssøen i marts 1986, set fra Hammersholtvej. I baggrunden Carlsbergvej med Frederiksborg Statsskole.
Skøjteløb på Teglgårdssøen i marts 1986, set fra Hammersholtvej. I baggrunden Carlsbergvej med Frederiksborg Statsskole.
Foto: Henrik Bachmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12 nye gamle billeder fra Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 nye gamle billeder fra Hillerød
Hillerød - 05. november 2019 kl. 13:18
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød-Kalenderen 2020 er på gaden, og i år viser kalenderen et lille udvalg af Orla Larsens fotografier fra byen i årene 1962-2003. I stort og småt kan vi se glimt af Hillerøds udvikling igennem de 40 år, som allerede er blevet en del af vores lokalhistorie.

Orla Larsen (1940-2006) stammede fra Nr. Herlev. Efter skolen blev han ansat hos Fritz Hansen, Allerød. Han var i marinen i nogle år som telegrafist og kom derefter til KTAS, først som telefonmontør, siden formand og mester, og endte som ekspeditionssekretær. Gennem livet dyrkede han sine kulturelle interesser, herunder fotografi og lokalhistorie.

Ud over artikler og bidrag til lokalhistoriske bøger og cd'er efterlod han sig en stor mængde fotografier, hvoraf mange er overladt til Lokalhistorisk Arkiv på Hillerød Bibliotek.

Fotografierne er oprindelig optaget som farvediapositiver, men gengives i kalenderen i sort-hvid.

Forsidefotoet er taget af John Jessen Hansen. Kalenderen udgives af Hillerød Lokalhistoriske Forening og er til salg i Bog & Idé i Slotsarkaderne.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?