25. oktober 2021
Sagen mod en 41-årig mand, der er tiltalt for drab og drabsforsøg ved Nordsjællands Friskole i januar, begyndte fredag. Foto: presse-fotos.dk
Sagen mod en 41-årig mand, der er tiltalt for drab og drabsforsøg ved Nordsjællands Friskole i januar, begyndte fredag. Foto: presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 11 skud: - Det var nødværge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

11 skud: - Det var nødværge
Hillerød - 18. september 2021 kl. 05:11
Af Magnus Eg Møller

- Jeg bliver nødt til at skyde, til de er væk, så jeg trækker tiden mellem skuddene. Jo længere tid, jeg kan trække det, jo større chance er der for, at de kører. Jo længere tid jeg skyder, jo længere tid har de til at køre væk. Enten kører de, eller også dør de. Ellers dør jeg.

arrow Læs også: Krav om lang straf til rocker for dræbende skud i Hillerød

Sådan forklarede en 41-årig Bandidosrocker fredag i Retten i Hillerød. Han står han tiltalt for både drab og drabsforsøg efter en skudepisode ved Nordsjællands Friskole i Hillerød den 2. januar i år. Her affyrede han 11 skud mod en bil med fire mænd fra banden NNV.

En person omkom, og en anden blev såret. Den 41-årige erkender at have skudt, men forsvarer sig med lovligt nødværge. Forsvaret går efter en frifindelse for både drab og drabsforsøg. Anklagemyndigheden går efter en skærpet straf efter bandeparagraffen.

- Hvis jeg havde troet, jeg skulle skyde nogen, var jeg ikke taget af sted, forklarede den tiltalte i retten.

Han skulle angiveligt mødes med bandemedlemmerne for at få lagt låg på et mellemværende mellem en ven og NNV. De to parter mødtes den mørke vinteraften i gården ved Nordsjællands Friskole. Den 41-årige forklarer, at han så en passager på bagsædet trække en pistol. Han bevægede sig derfor om foran bilen, og få sekunder senere begyndte han at skyde.

arrow Drabstiltalt rocker: Jeg kan godt forstå, hun er sur på mig
06. oktober 2021 kl. 05:58 Opdateret: kl. 17:21
arrow Centrale vidner i drabssag udebliver
28. september 2021 kl. 12:45 Opdateret: kl. 12:46
arrow Våbenekspert: Den afdøde havde krudtpartikler i skægget
24. september 2021 kl. 06:07 Opdateret: kl. 21:23
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?