30. juli 2021
Skøjtebanen på Torvet, der kommer til at ligge ned mod søen, bliver indviet den 27. november. Modelfoto
Skøjtebanen på Torvet, der kommer til at ligge ned mod søen, bliver indviet den 27. november. Modelfoto
Foto: photosaint - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Skøjtebane på Torvet vil sætte Hillerød på danmarkskortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Skøjtebane på Torvet vil sætte Hillerød på danmarkskortet

Styregruppen bag Hillerød Slotssø Byfest har valgt at støtte den nye skøjtebane på Torvet

Hillerød - 15. oktober 2020 kl. 05:00
Af Trine Lønbro Nielsen

Coronapandemien har sat en stopper for mange af årets store højdepunkter, og Hillerød Slotssø Byfest slap heller ikke fri. Tidligere i år blev det meldt ud, at årets store byfest måtte aflyses på grund af coronapandemien, og dermed lå styregruppen bag byfesten inde med en bevilling, de ikke længere skulle bruge.

arrow Læs også: Se fotos: Levende julekalender er i gang

Nu har styregruppen besluttet at give bevillingen videre til 'Den Levende Julekalender' og Hillerøds nye skøjtebane på Torvet. Pengene skal bruges på de fysiske rammer omkring skøjtebanen - blandt andet til leje af scene, hegn, strøm, skiltning, renovation, Koda-afgifter, så der kan spilles musik omkring skøjtebanen, og lignende. Og det glæder Carsten Larsen, der er formand for Hillerød Events, som står bag skøjtebanen.

"Det er supergodt og rigtig dejligt, at de vil hjælpe os med at skabe et endnu bedre miljø rundt om skøjtebanen. Det er i tråd med, at foreningen jo egentlig gerne ville have samlet penge ind til projektet til byfesten, så det er bare rigtig skønt, at de nu har valgt at støtte os," fortæller han.

Klimavenlig

Skøjtebanen bliver knap 400 kvadratmeter stor, og vigtigst af alt så bliver den CO2-neutral og bæredygtig. Som alternativ til det traditionelle underlag, is, bliver skøjtebanen i Hillerød nemlig anlagt af plastikplader, der lægges oven på en bund af krydsfinerplader.

"I disse klimatider ville det være godt dumt at anlægge en kæmpe fryser uden dør til, som vi så skulle bruge en masse energi på at nedkøle. Nej, med den her bane skal intet køles ned, og derfor er den et klimavenligt alternativ," siger Carsten Larsen.

Flere events

Udover selve skøjtebanen vil der være events på og omkring den nye scene, der bliver gjort plads til på Torvet, og det vil ifølge formanden skabe endnu mere liv i bymidten.

"Der kommer boder og liv, så endnu flere vil komme ned forbi. Det giver noget godt til byen og gør det sjovere at gå en tur ned gennem gågaderne og bymidten," siger Carsten Larsen og fortsætter:

"Skøjtebanen og tingene omkring den er med til at sætte Hillerød på danmarkskortet og i endnu højere grad gøre byen til en attraktion".

Den nye skøjtebane bliver indviet den 27. november og vil ligge på Torvet til og med uge 7 næste år.

arrow Den Levende Julekalender i nye klæder i år
14. november 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 15:08
arrow Mastodonterne må ikke øve - tvunget til at aflyse forestilling
26. oktober 2020 kl. 15:22 Opdateret: kl. 15:22
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?