18. september 2019
Charlotte Due Fensholdt har arbejdet med blomster i 40 år, og har netop åbnet sin blomsterbutik nummer syv - på Torvet i Hillerød. Foto: Allan Nørregaard
Charlotte Due Fensholdt har arbejdet med blomster i 40 år, og har netop åbnet sin blomsterbutik nummer syv - på Torvet i Hillerød. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Jeg håber, jeg får en travl, lille butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg håber, jeg får en travl, lille butik
Hillerød - 09. januar 2019 kl. 07:17
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun har startet seks blomsterbutikker - og solgt dem igen. Og nu har Charlotte Due Fensholdt åbnet sin syvende blomsterbutik i det lille butikslokale i Helsingørsgade 1, lige ved Torvet i Hillerød, hvor der indtil for få måneder siden lå en tobaksforretning.

- De andre butikker jeg havde var store, og jeg endte med at have en stor omsætning og en masse medarbejdere. Nu har jeg lyst til at have noget mindre, hvor jeg kan hygge om kunderne, og bare være mig selv, fortæller Charlotte Due Fensholdt, som har kaldt den nye blomsterbutik for Blomsterfin.

Indtil 2004 var Charlotte Due Fensholdt indehaver af blomsterbutikken Trylleblomst, som lå på den anden side af Torvet. Den endte hun med at sælge. Og det samme skete med en stor butik i Søborg.

- Jeg er en iværksættertype, og der skal ske noget. Når jeg har været et sted i syv-otte år, så keder jeg mig. Og så kan jeg tjene penge på at sælge butikken, så jeg får lidt med mig, siger hun.

Blomsterfin har åben hver dag undtagen søndag, og her kan man købe »dagens buket« i forskellige størrelser, eller få Charlotte Due Fensholdt til at binde en buket af de mange snitblomster i butikken.

Det er hun ferm til. Faktisk har Charlotte Due Fensholdt bundet blomsterbuketter de sidste 40 år, siden hun startede i mesterlære i en blomsterbutik på hjemøen Fanø i september 1983, da hun lige var gået ud af skolen.

- Jeg havde været i praktik i blomsterbutikken, og de synes, jeg havde flair for det, så de ringede og tilbød mig lærepladsen. Jeg ville egentlig gerne være keramiker. Men der var ikke så mange muligheder på Fanø. Så min mor sagde, det gør du, det er nemt, og det er her. Og det var godt, jeg gjorde det, siger Charlotte Due Fensholdt, som dejligt ubeskedent fortæller, at hun er rigtig god til sit arbejde, og har vundet stort set alt, man kan vinde af priser i blomsterbranchen.

- Og det interesserer mig overhovedet ikke mere. Da jeg var yngre ville jeg vinde det hele og var ambitiøs. Nu vil jeg bare gerne hygge om kunderne, siger hun.

Og butikken er da også ekstra hyggelig. I baglokalet, et par trin op fra butikken, er indrettet et galleri, hvor Charlotte Due Fensholdt udstiller sine egne malerier.

- Jeg håber, folk vil gå herop og se på malerierne, siger hun, som har malet i mange år, og også solgt en del. Hun har blandt andet udstillet på kunstudstillingerne i Frederiksborgcenteret.

- Det er lidt abstrakt og lidt med figurer - jeg går højt op i farver og overflader. Men lige nu maler jeg ikke, der går det mest op i at få butikken i gang, fortæller hun.

Selv bor hun i Allerød med sin mand.

- Vi kommer altid i Hillerød, og er glade for at være her. Hillerød har jo lidt af det gamle hyggelige, sådan lidt som hjemme på Fanø. Vi flytter nok også hertil på et tidspunkt, siger hun.

Derfor har hun længe ledt efter et butikslokale i Hillerød til sin blomsterbutik nummer syv.

- Jeg har gået og ventet på, at det her blev ledigt. For beliggenheden er rigtig fin.

Det er ikke ret længe siden, blomsterbutikken Prinsesseblomst, som lå lidt længere oppe i Helsingørsgade, lukkede. Men Charlotte Due Fensholdt frygter ikke, at hun kommer til at mangle kunder i sin butik.

- Jeg har nok mere erfaring. Og så er beliggenheden bare bedre her. Og det betyder rigtig meget, siger hun, og lover næsten, at hun bliver i Helsingørsgade 1 mere end syv-otte år.

- Jeg håber, jeg får en travl lille butik, siger hun.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede