21. oktober 2020
Lottovinder fra Hillerød vil måske købe en ny bil - men hverken en Rolls Royce eller en Jaguar, sige rhan.
Lottovinder fra Hillerød vil måske købe en ny bil - men hverken en Rolls Royce eller en Jaguar, sige rhan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandt 26 millioner kroner og kvitter jobbet: Nu vil han arbejde frivilligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandt 26 millioner kroner og kvitter jobbet: Nu vil han arbejde frivilligt

Mand i tresserne vil blive boende i lille, billig bolig i Hillerød, siger han og mener, han får svært ved at bruge de mange penge fra en stor Lotto-gevinst

Hillerød Posten - 25. september 2020 kl. 09:52

En mand i tresserne fra Hillerød Kommune vandt forrige lørdag 26,3 millioner på Joker.

arrow Læs også: Nybagt spilmillionær fra Hillerød havde faktisk opsagt sit abonnement

Manden kom personligt ud til Danske Spils hovedkvarter i Brøndby for at aflevere sin kupon, hvilket var noget en lettelse, fortæller han i en pressemeddelelse fra Danske Spil:

"Man får da lidt stress af at gå rundt med noget, der er så mange penge værd. Men jeg er nu en meget rolig type, så jeg har da sovet okay om natten".

Øjne ved at rulle ud

Den heldige vinder plejer at tjekke sine kuponer søndag morgen på computeren - over morgenkaffen og en cigaret.

"Der var ikke noget på Lotto, så det var jeg lidt træt af. Jeg plejer trods alt at vinde en 50'er. Men så så jeg, at der godt nok var mange af Joker-tallene, der lignede hinanden. Så de blev da gennemgået en del gange - og så var mine øjne ved at rulle ud af hovedet," fortæller han til Danske Spil.

Glemte helt cigaretten

Manden skyndte sig ind i soveværelset for at vække sin kone med de gode nyheder og glemte helt at lægge cigaretten fra sig.

"Hun skældte mig ud og sagde, at jeg ikke skulle ryge i hendes soveværelse," siger han med et grin og fortsætter:

"Men så sagde jeg: I dag må jeg altså godt. For jeg har lige vundet 26 millioner".

Ønsket stort tillykke

Konen var svær at overbevise om, at han ikke tog gas på hende. Så til sidst ringede de ind til Danske Spils Kundecenter for at blive overbevist. Og her kunne en medarbejder ønske stort tillykke med den store Joker-gevinst.

"Man går jo rundt i en boble sådan en dag. Og jeg tror stadig ikke, at jeg helt har forstået, hvor mange penge, det egentlig er, siger han.

Vil arbejde frivilligt

Den heldige vinder, der er millionær nr. 3716, har alligevel gjort sig et par tanker om, hvad han indledningsvis vil bruge den store gevinst til. Han vil holde op med at arbejde - for penge vel at mærke.

"Jeg arbejder blandt andet som hjælper for nogle handicappede. Men jeg har tænkt mig at kvitte jobbet og så finde noget, jeg kan gå rundt og hygge mig med. En ny hobby af en art. Nu behøver jeg jo ikke at arbejde. Men nogle af disse mennesker har jeg været hos så længe, at jeg ikke nænner at slippe dem. Så der har jeg tænkt mig at hjælpe frivilligt fra nu af".

Passe vennens have

Derudover passer manden sin vens have, mens vennen er fanget i udlandet på grund af Corona.

"Han får nok også lidt rabat," siger han med et grin.

Svært at bruge pengene

Vinderen mener, at han nok umiddelbart får lidt svært ved at bruge de mange penge. En af grundene er, at han sammen med konen bor i en billig lejelejlighed, som de ikke har tænkt sig at flytte fra, selvom de nu har råd til en bolig i luksusklassen.

"Hvis man får et stort hus, er der simpelthen så meget, man skal tage sig af, og det gider jeg ærlig talt ikke. Det er meget nemmere at ringe til viceværten, hvis noget går i stykker. Og selvom jeg er blevet millionær, har jeg da stadig noget økonomisk fornuft tilbage. Så jeg sætter også pris på den billige husleje," lyder det.

Lider af angst

Den anden grund er af mere personlige årsager.

"Min kone lider af angst og kan ikke rigtig klare store forsamlinger eller at sidde indespærret i et fly i mange timer. Så det går ikke at holde store fester eller tage ud på de helt store eventyr. Så jeg har faktisk set på en luksus autocamper, da det kunne være en mulighed for bare at komme rundt i Danmark og Europa, når man kan rejse igen. Men lige nu og her vil vi hjælpe vores sammenbragte børn og børnebørn".

Hus til datteren

Derfor har parret besluttet at købe et lille hus og udleje det til den ene datter. Og så skal de lige finde ud af, hvordan de bedst kan hjælpe resten af flokken af børn og børnebørn inden for de rammer, som Skat tillader. På overvejelsestadiet er også en ny bil til både ham og konen.

"Jeg kunne da godt tænke mig at købe en Rolls Royce eller en Jaguar. Men for det første kan sådan nogle biler ikke stå i fred. Og for det andet er det nok at skilte lige lovlig meget med, at vi har vundet. Vi vil jo gerne beholde en vis anonymitet. Men det er godt nok svært ikke at råbe det ud til alle, man kender".

Er der noget den nybagte millionær dog ikke gider at bruge penge på, er det de strafrenter, som mange banker har indført, hvis man har en formue på over 250.000 kroner.

"Om jeg så skal have en konto i flere hundrede banker, så gør jeg det. Jeg nægter simpelthen at betale for at have pengene stående i banken," siger han til Danske Spil.

Mdt

arrow Heldig kartoffel: Hillerødborger vandt en million kroner
17. februar 2020 kl. 12:25 Opdateret: kl. 12:27
arrow Lotto-millionær købte sin kupon i Ullerød
16. september 2019 kl. 09:10 Opdateret: kl. 01:25
arrow Millionær efterlyses: Har du købt en Lotto-kupon i Føtex?
01. august 2019 kl. 10:30 Opdateret: kl. 01:31
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?