7. august 2020
Tre unge er blevet varetægtsfængslet på en sikret ungdomsinstitution for flere røverier, bl.a. på Hillerød Station. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Tre unge er blevet varetægtsfængslet på en sikret ungdomsinstitution for flere røverier, bl.a. på Hillerød Station. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre teenagere anholdt for røverier i blandt andet Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre teenagere anholdt for røverier i blandt andet Hillerød

Politiet efterlyser flere ofre for fremgangsmåde, hvor unge truer med kniv og efterfølgende tager billeder af ofrene eller deres sygesikringsbevis for at undgå, at de melder det til politiet

Hillerød Posten - 03. juli 2020 kl. 13:23
Af Mette Dolmer Thygesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre unge blev 1. juli anholdt og sigtet for flere gaderøverier i København og Nordsjælland.

arrow Læs også: Røveri: Tre unge mænd truede 18-årig med kniv

Det skriver TV2 Lorry.

Politiet har indtil videre sigtet de tre unge for fem røverier i københavnsområdet, men politiet mistænker, at de står bag endnu flere - nemlig syv røverier, som er blevet begået ved stationer på S-togslinje A, der kører mellem Hillerød og Køge.

Det ene røveri blev begået på Hillerød Station. Det drejede sig om en 18-årig mand, som torsdag 18. juni blev truet med kniv kort før klokken 21 af tre mænd. De truede ham til at give dem en telefon og et par airpods. Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har set eller hørt noget i forbindelse med røveriet.

Samme mønster

De tre unge mænd, som er 15 og 16 år gamle, har ifølge Københavns Politi brugt samme fremgangsmetode ved de 12 røverier, som de mistænkes for.

"De er sigtet for at have begået flere røverier mod unge passagerer i S-tog efter samme mønster: Når passagererne steg af toget, blev de truet med kniv eller trusler om at anvende kniv til at udlevere værdier," skriver Københavns Politi på Twitter.

Ofrene har udleveret for eksempel mobiltelefon, kontanter og hovedtelefoner.

"Derefter tager de billeder af de forurettede og deres sygesikringsbevis. På den måde ved gerningsmændene, hvem ofrene er, og hvor de bor, og dermed skaber de et incitament til, at ofrene ikke går til politiet," siger Lars Feldt-Rasmussen, der er leder af afdelingen for berigelseskriminalitet ved Københavns Politi, til TV2 Lorry.

Ved ransagninger på drengenes bopæle fandt politiet det formodede gerningsvåben og stjålne genstande, skrev politiet på Twitter.

Efterlyser flere ofre

Politiet mener, der kan være flere ofre for teenagebanden, men ofrene ikke har turdet at melde røveriet til politiet af frygt for repressalier, siger Lars Feldt-Rasmussen til TV2 Lorry:

"Vi vil gerne have andre, der er blevet udsat for røveri, men endnu ikke har anmeldt det, ud af busken og anmelde det".

De tre sigtede blev torsdag varetægtsfængslet i surrogat på en sikret ungdomsinstitution i 27 dage, oplyste politiet på Twitter.

arrow Voldsomt røveri mod Dagli'Brugsen: Tre mænd truede med kniv
13. maj 2020 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?