2. december 2020
Kim Lintrup kunne i sin nytårsstaus konstatere, at Frederiksborg Brand & Redning havde nok at se til i 2019.
Kim Lintrup kunne i sin nytårsstaus konstatere, at Frederiksborg Brand & Redning havde nok at se til i 2019.
Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travlt år for beredskabet - specielt i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travlt år for beredskabet - specielt i Hillerød
Hillerød Posten - 06. januar 2020 kl. 19:00
Af Martin Warming

tilbageblik Personalet hos Frederiksborg Brand & Redning havde travlt i 2019.

Det kunne Kim Lintrup, der er beredskabsdirektør i Frederiksborg Brand & Redning, konstatere, da han havde inviteret til nytårsparole på brandstationen i Hillerød nytårsaftensdag.

"I år kan jeg heldigvis ikke berette om en lang og tør sommer med mange naturbrande til følge eller højvande i fjordene eller langs kysterne med oversvømmelser til følge. Men stormfloden var tæt på i januar måned med hele tre weekender i træk. Vi og vores frivillige var klar alle tre weekender med watertubes og pumper, men heldigvis blev vandet i fjorden," fortalte Kim Lintrup, da han gjorde status over året.

Men selv om 2019 altså hverken bød på tørke eller alvorlige oversvømmelser, så havde Frederiksborg Brand & Redning nok at se til.

Antallet af 'hændelser' - altså alt fra brande og oliespild til trafikulykker - som medarbejderne måtte tage sig af, steg således fra 1.921 i 2018 til 1.947 hændelser sidste år. En lille stigning på 1,3 procent.

"Det er primært i Hillerød, stigningen kan ses, og vi har desværre ikke været skånet for omkomne i forbindelse med vores opgavevaretagelse. Det er opgaver, vi som redningsberedskab skal være forberedte på og menneskeligt forventes at kunne håndtere. Jeg ved, at alle tragiske ulykke med dræbte og store længerevarende hændelser som stormene presser alle såvel fysisk som psykisk," lød det fra Kim Lintrup, der samtidig sendte en stor tak til alle de familier, der sender deres kæreste af sted for at hjælpe andre i nød.

Frederiksborg Brand & Redning startede i øvrigt i 2019 et nyt projekt, der skal være med til at kortlægge en række udfordringer for brandfolks mentale trivsel. Projektet skal udmunde i tre indsatspakker i 2020.

arrow Læs også: Hjemmeplejen skal køre på el
Godt første år

Det er et år siden, at Frederiksborg Brand & Redning overtog driften af beredskabet, der tidligere har været delt mellem kommunerne og Falck, i de seks ejerkommuner.

"Ved sidste års nytårsparole stod vi over for overgangen til et samlet beredskab drevet af Frederiksborg Brand & Redning selv. Der var naturligt både usikkerhed og bekymringer om, hvordan det nu skulle komme til at fungere - og her ét år efter tror jeg mange kigger tilbage og tænker, ”det gik jo egentligt meget godt”. Hovedparten af ens bekymringer har det heldigvis med ikke at blive til realiteter. At det er gået så godt må og skal tilskrives en lyst og energi fra alle til at få det til at lykkedes," sagde beredskabsdirektøren.

"Mange private virksomheder stiller villigt sine medarbejdere til rådighed for beredskabet som tilkaldebrandfolk og frivillige, og dem skylder vi en særlig tak og anerkendelse for dette," sagde Kim Lintrup i sin nytårsstatus.

Frederiksborg Brand & redning vil derfor i 2020 tage initiativ til en en række dialogmøder med de virksomheder, der 'tillader', at deres medarbejdere pludselig må forlade deres arbejdsplads for eksempelvis at slukke en brand.

Nytårsparole_05

Frederiksborg Brand & Rednings nytårsparole blev afholdt på brandstationen i Hillerød. Foto: Jan F. Stephan


Gribskov er ude

Udover at slukke brande og hjælpe til ved akut opståede nødsituationer tager Frederiksborg Brand & Redning sig også af en lang række andre opgaver som brandtilsyn, brandteknisk byggesagsbehandling, juniorbrandkorps og undervisning i elementær brandbekæmpelse og førstehjælp.

"Vi ved allerede nu, at er der skal gennemføres cirka 1.000 brandsyn i 2020. Cirka 350 lejlighedsvise tilladelser og 450 midlertidige overnatninger skal behandles, ligesom de statistiske erfaringer fra tidligere viser, at der vil være masser af byggeansøgninger m.v., der også skal behandles. Hertil skal lægges de op mod 2000 alarmer, der skal håndteres i de seks kommuner - og måske også en 20-årshændelse eller to," lød det fra Kim Lintrup.

Frederiksborg Brand & Redning er et kommunalt ejet selskab, der blev etableret 1. januar 2016 som et partnerskab mellem beredskaberne i Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner.

Gribskov Kommune har dog valgt at trække sig ud af samarbejdet fra den 1. januar 2021.

"Det er en beslutning, vi er kede af, men vi vil naturligvis sikre dette sker så smidigt og smertefrit som muligt. Vi vil gøre alt for det ikke mærkes på servicen for de, der måtte have brug for vore hjælp. Det er jeg sikker på, alle vil støtte op om," sagde Kim Lintrup i sin nytårsstaus.

arrow Børn og ældre skal mødes på kommende plejehjem
07. januar 2020 kl. 06:28 Opdateret: kl. 14:28
arrow Fynsk narkobilist standset i Hillerød
06. januar 2020 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:45
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?