22. oktober 2021
Turismeerhvervet står i den sværeste situation nogensinde, så netop nu burde vi holde sammen, siger Hillerøds borgmester Kirsten Jensen, som mener, det er trist, at Helsingør nu træder ud af samarbejdet i Visit Nordsjælland. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Turismeerhvervet står i den sværeste situation nogensinde, så netop nu burde vi holde sammen, siger Hillerøds borgmester Kirsten Jensen, som mener, det er trist, at Helsingør nu træder ud af samarbejdet i Visit Nordsjælland. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træder ud af turismesamarbejde: - En trist beslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træder ud af turismesamarbejde: - En trist beslutning

Helsingør Kommune træder ud af samarbejdet i Visit Nordsjælland fra årsskiftet. Det ærgrer Hillerøds borgmester Kirsten Jensen, som nu vil tilbyde lokaler i Hillerød til turismeorganisationen

Hillerød Posten - 18. juni 2020 kl. 06:17
Af Mette Dolmer Thygesen

Fra årsskiftet kommer der en kommune mindre med i samarbejdet om at lokke turister til Nordsjælland.

arrow Læs også: Under pres: Mere markedsføring skal lokke turister til byen

Helsingør Kommune har besluttet at træde ud af samarbejdet Visit Nordsjælland per 31. december for i stedet at lade Fonden Wonderfull Copenhagen tage sig af turismearbejdet. Tilbage i Visit Nordsjælland står så Fredensborg, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner.

"Jeg mener, det er en trist beslutning, at Helsingør vælger at gå ud af Visit Nordsjælland. Netop nu er der meget, der taler for, at vi holder sammen. Turismeerhvervet står i den sværeste situation nogensinde. Samtidig er netop vi fem kommuner rygraden i Nationalparken Kongernes Nordsjælland og har for kort tiden siden fået godkendt et fælles turismeprojekt for nationalparken," siger Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S) til Hillerød Posten.

Bakker op

Helsingør Kommune er trådt ud af Visit Nordsjælland, da politikerne mener, at kommunens turismefremmeindsats fra 2021 bedst varetages af Fonden Wonderful Copenhagen. Beslutningen blev truffet allerede i februar sidste år - og her i juni har Helsingør Kommunes Kultur og Turismeudvalg så besluttet, at kommunen ikke vil genoptage forhandlingerne om et fortsat nordsjællandsk samarbejde på turismeområdet - og genindtræde i Visit Nordsjælland.

Ifølge Kirsten Jensen har Hillerød Kommune dog ikke planer om at følge i Helsingør Kommunes fodspor:

"Fremtiden for Hillerød Kommune i Visit Nordsjælland er god. Jeg regner med, at vores byråd fortsat bakker op om Visit Nordsjælland. Det er en god måde at samle kræfterne på, så vi bliver bedre til at være et mål for gæster udefra og ikke hver især skal have nogle meget små turistkontorer, som man brugte før. De ville ikke have kunne udviklet så mange muligheder eller kunne have kommunikeret så professionelt og bredt, som Vist Nordsjælland kan gøre for os alle i samarbejdet," siger hun til Hillerød Posten og mener, at Nordsjælland burde stå sammen om turismen:

"På sådan et område burde vi stå sammen i Nordsjælland, og jeg mener, vi skal fortsætte ufortrødent med at støtte og udvikle de lokale kræfter i det nordsjællandske turismearbejde. Jeg vil gå til drøftelserne i byrådet med den indstilling, at det gavner os allerbedst, at vi og andre kommuner kan nyde godt af Visit Nordsjællands indsats".

Skal flytte fra Helsingør

Visit Nordsjælland har pt. adresse i Stengade i Helsingør, hvor der er ansat 12 medarbejdere. Men Visit Nordsjælland skal ud at finde nye lokaler at flytte ind i per 1. januar 2021 og så kunne en mulighed være, at Visit Nordsjælland rykker ind i lokaler i C4 på Krakasvej ammen med Erhvervshus Hovedstadens filial.

"Det er indlysende, at vi skal tænke over, om det rigtige hjemsted er hos os, nu hvor VisitNordsjælland er nødt til at flytte fra Helsingør. Jeg kunne forestille mig, at Erhvervshuset på Krakasvej kunne være et muligt hjemsted, fordi der er fælles interesser, og Erhvervshuset betjener også Nordsjælland. Men det er slet ikke besluttet af de fire kommuner i samarbejdet endnu, og det er afgørende for mig og de øvrige borgmestre, at vi sammen finder den bedste løsning til gavn for de mange turistaktører i vores kommuner," siger Kirsten Jensen.

arrow Hillerød vil have Visit Nordsjælland til C4
18. september 2020 kl. 07:14 Opdateret: kl. 10:03
arrow Ny formand for Visit Nordsjælland
16. maj 2020 kl. 16:26 Opdateret: kl. 11:28
arrow Copenhagen Bicycles vil udleje bycykler på Hillerød Station
05. februar 2020 kl. 05:49 Opdateret: kl. 13:42
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?