6. juni 2020
Unge med udfordringer kan igen i år mødes til Blå Kors' sommerlejr i Hillerød. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Unge med udfordringer kan igen i år mødes til Blå Kors' sommerlejr i Hillerød. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerlejr for sårbare unge i Hillerød: De har ekstra meget brug for et pusterum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerlejr for sårbare unge i Hillerød: De har ekstra meget brug for et pusterum

Blå Kors er glad for igen i år at kunne arrangere en sommerlejr i Hillerød for sårbare unge, som har været pressede under coronakrisen

Hillerød Posten - 20. maj 2020 kl. 15:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Kan mit barn komme af sted på sommerlejr igen i år?"

Det spørgsmål har den sociale hjælpeorganisation Blå Kors modtaget mange gange fra forældre, der siden coronavirussen brød ud, har været bekymrede for, om der i år kunne afholdes sommerlejre for udsatte børn og unge.

Hos Blå Kors ser man det blandt andet som et udtryk for, at der netop i denne tid er ekstra meget brug for lejrene. Derfor arbejdes der på højtryk i samarbejde med de frivillige, som driver lejrene, på at få gjort alt klar, så blandt andet lejren i Hillerød kan afvikles som planlagt:

"Det er en stor glæde, at vi kan gennemføre lejrene. Der er et ekstra stort behov i år, fordi de her familier i udsatte livssituationer i den grad har brug for et pusterum og afbræk i hverdagen, hvor både børn og voksne mærker at have ferie," udtaler ferielejrchef hos Blå Kors, Karen Klemmed Hviid, i en pressemeddelelse.

Hun fortæller, at Blå Kors og andre organisationer løbende er i dialog med Socialministeriet:

"Vi tilpasser vores aktiviteter efter myndighedernes krav og retningslinjer, så det er en tryg og sikker oplevelse for alle at være af sted."

Engagerede frivillige

I år afholder Blå Kors otte sommerlejre for børn og unge fra familier med eksempelvis sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

En af dem er på Efterskolen Alterna i Hillerød, hvor 18 unge i alderen 13-19 år skal af sted og få nogle gode sommerminder. Lejren afholdes fra søndag den 5. juli til fredag den 10. juli.

Der er fortsat pladser tilbage på lejren, som arrangeres af frivillige voksne, der i år har skulle gøre en ekstra indsats for, at det blev muligt at afholde lejren.

"Vi er stolte af at have nogle helt fantastiske frivillige, som brænder for at gøre en indsats for børn og unge. De har været gode til at omstille sig til den nye situation med ændrede retningslinjer for, hvordan vi kan afholde lejrene. De har virkelig hjertet med i alt, hvad de gør. Hvis det ikke havde været for vores erfarne og kompetente frivilligflok, ville vi ikke kunne gennemføre lejrene," siger ferielejrchef Karen Klemmed Hviid.

På grund af smittefaren bliver lejrdeltagerne inddelt i mindre grupper, der kommer daglig rengøring foretaget af et professionelt rengøringsfirma, og størstedelen af alle aktiviteter foregår udendørs.

"Vi er super heldige, at vi afholder lejrene på efterskoler, hvor der er masser af plads indenfor og gode udendørs omgivelser. Vi gør alt, hvad vi kan for, at både børn og unge stadig kommer til at mærke nærvær og omsorg, som vi ved, de har brug for," fortæller Karen Klemmed Hviid.

Læs mere på lejre.blaakors.dk.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?