1. oktober 2020
Sven Verner Olsen giver koncert i slotskirne søndag den 2. august fra klokken 17. Der er gratis entre til koncerten. Pressefoto
Sven Verner Olsen giver koncert i slotskirne søndag den 2. august fra klokken 17. Der er gratis entre til koncerten. Pressefoto
Foto: Søren Kjeldgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søndagskoncert i Slotskirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndagskoncert i Slotskirken

Sven Verner Olsen giver koncert i Slotskirken

Hillerød Posten - 27. juli 2020 kl. 18:30

Næste orgelsolist i Slotskirkens sommerkoncertrække bliver med Sven Verner Olsen, der er organist i Jesuskirken i Valby.

arrow Læs også: Slotskirken starter sorggruppe

Sven Verner Olsen har fra 2012 været organist i Jesuskirken, og ved siden af embedet har han en omfattende koncertvirksomhed med hovedvægten på det fransk-romantiske repertoire, men også J.S.Bach, dansk og tysk romantik og Carl Nielsen indgår i repertoiret.

I 2015 udgav Sven Verner Olsen CD'en 'Widor i Valby', der er indspillet på Jesuskirkens Cavaillé Coll-orgel.

Det er da også den franske musik, som vil præge koncerten i Slotskirken søndag den 2. august, hvor der er to store orgelsymfonier af Charles-Marie Widor samt dennes elev og senere assistent ved pariserkirken Saint Sulpice på programmet.

Slotskirkens to andre orgler vil også indgå i koncerten, blandt andet med to tematisk beslægtede værker. Sven Verner Olsen spiller først fem små på Marcussen-orglet fra 1863 først fem små stykker for fløjte-ur af årets jubilar Ludwig van Beethoven, og derefter Felix Mendelssohns store orgelsonate i d-mol.

Koncerten, som der er gratis entre til, finder sted søndag den 2. august klokken 17, og der er klokkespil fra klokken 16.30.

mw

arrow Kirkekaffe i Præstegårdshaven
27. juli 2020 kl. 15:30 Opdateret: kl. 13:48
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?