17. april 2021
Fra på lørdag kan du ikke blot nyde Frederiksborg Slot udefra - men også indefra pragtstuerne. Arkivfoto: John Jessen Hansen
Fra på lørdag kan du ikke blot nyde Frederiksborg Slot udefra - men også indefra pragtstuerne. Arkivfoto: John Jessen Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slottet åbner med musik, gaver og historiske dragter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slottet åbner med musik, gaver og historiske dragter

Lørdag markeres åbningsdagen for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot

Hillerød Posten - 28. maj 2020 kl. 14:15

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot slår på lørdag dørene op for første gang efter coronalukningen.

arrow Læs også: Fint besøg: Dronningen besøger Hillerød

"Det er forbundet med meget stor glæde, at vi igen kan få besøg på Frederiksborg. Mange har nydt synet af Frederiksborg udefra under nedlukningen, men slottets indre - levendegørelsen af danmarkshistorien i de mange stuer og sale - er skabt til besøg indenfor, og derfor ser både jeg og museets medarbejdere frem til genåbningen," siger museumsdirektør Mette Skougaard.

For at markere åbningen byder museet på selve dagen, lørdag 30. maj, gæsterne til at nyde en forfriskning ved museets restaurant - Spisestedet Leonora - efter afsluttet museumsbesøg.

Barokmusik

I løbet af dagen spiller tre musikere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium forskellige steder på museet barokstykker af blandt andet Johann Sebastian Bach.

Flere af museets medarbejdere er iklædt de genskabte historiske dragter, og hvis de ikke allerede har taget imod i Slotsgården, konverserer de gerne med gæsterne rundt om i slottets stuer og gemakker.

Velkomstgave

De 10 første gæster på åbningsdagen modtager i dagens anledning en lille velkomstgave.

Af hensyn til regler for forsamling foregår serveringen på Leonora uden for, medmindre man ønsker at benytte sig af Leonoras øvrige menukort.

Slottet holder åbnet fra kl. 10 til kl. 17.

I løbet af juni åbner museet flere udstillinger, som de har forberedt gennem lang tid. Det drejer sig naturligvis om årets store udstilling i Riddersalen 'Dronningens Ansigter', der er skabt i anledning af Majestætens 80-års fødselsdag, men også om udstillingen med Jacob Brostrups historiemalerier.

arrow Konkurrence: Tag et foto af dit 'kongested' i nationalparken
30. maj 2020 kl. 08:12 Opdateret: kl. 08:23
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?