18. januar 2021
SlotsArkaderne fik i mandags nyt p-system og indførte en times gratis parkering for alle kunder i centret. Vagter hjalp kunderne med det nye system. Foto: Martin Warming
SlotsArkaderne fik i mandags nyt p-system og indførte en times gratis parkering for alle kunder i centret. Vagter hjalp kunderne med det nye system. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SlotsArkaderne indfører en times gratis parkering - men det bliver dyrere for de næste timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SlotsArkaderne indfører en times gratis parkering - men det bliver dyrere for de næste timer

Kunderne kan nu parkere en time gratis i SlotsArkaderne. Men efter første time er prisen steget fra fem til otte kroner per halve time

Hillerød Posten - 19. juni 2020 kl. 05:48
Af Mette Dolmer Thygesen

Nu får alle kunder i SlotsArkaderne mulighed for at parkere gratis i den første time.

arrow Læs også: Gratis parkeringstime er én gang i døgnet: - Jeg blev skidesur

For mandag 15. juni fik shoppingcentret et nyt parkeringssystem, og i den forbindelse indførte centret, at alle kunder - ikke kun dem der handler i Bilka - kan parkere gratis den første time.

"Vi skulle have helt nyt system med nummerpladegengældelse - et system som mange kender fra flere andre centre, og i den forbindelse har vi valgt, at vi gerne vil tilbyde en times gratis parkering til alle kunder, hvilket var muligt med indførelsen af det nye system," siger centermanager Christina Nymand Nielsen til Hillerød Posten.

Nummerplade registreres

Med det nye parkeringsystem registreres bilernes nummerplade automatisk, når man kører ind og ud af centret. Man kan så vælge, om man vil betale i automaterne, gennem EasyPark-appen eller via en hjemmeside inden 48 timer efter udkørslen. Tidligere har der ikke været mulighed for at betale via en App på sin mobiltelefon. Hvis man har været i centret i mindre end en time, kan man bare køre ud igen.

"Det nye system skal gerne gøre det mere smidigt at parkere i centret. Der kommer et andet flow i p-huset, fordi kunderne ikke skal stå i kø til automaten, og de ikke skal stoppe ved en bom ved ind- og udkørsel. Det bliver mere brugervenligt," siger Christina Nymand Nielsen.

Højere pris derefter

Samtidig med, at den første time bliver gratis, bliver prisen dog sat op for den næste times parkering. Prisen var frem til mandag fem kroner per halve time, men prisen blev fra mandag sat op til otte kroner per halve time.

Dermed vil det stadig være billigere at parkere i centret, hvis man skal shoppe i to timer, men hvis man parkerer i tre timer eller mere, er det nu blevet dyrere.

For to timers parkering var prisen frem til mandag 20 kroner, og nu koster det så kun 16 kroner. Men hvis man parkerer i tre timer, kostede det tidligere 30 kroner - men nu 32 kroner.

Alligevel håber SlotsArkaderne, at det nye p-system vil være med til at lokke flere kunder til:

"Vi håber og tror, at vores kunder vil blive i centret lidt længere og besøge flere butikker, nu hvor vi får et mere smidigt p-system," siger centermanageren.

Til sammenligning koster det cirka 16 kroner i timen at parkere i Gallerierne, mens Hillerød Kommune tager cirka 10 kroner i timen - efter den første gratis time for parkering på deres offentlige p-pladser.

Parkeringssamarbejde

Hillerød Kommune indførte en times gratis parkering på de kommunale parkeringspladser i Hillerød tilbage i september 2018, og politikerne gav dengang udtryk for, at de håbede, at de private vil følge trop. Det har SlotsArkaderne så gjort nu.

"Vi kan se, at kommunen har en times gratis parkering, så vi justerer ind efter det. Vi har også et samarbejde i Hillerød Byforum, hvor vi snakker meget om parkering og om at strømline og ensrette, hvordan vi gør det i byen, for det vil være det bedste for kunderne. Men vi har ikke indført det, fordi vi har fået færre parkanter, efter kommunen indførte gratis parkering. Vi har det samme antal, som vi plejer at have," siger Christina Nymand Nielsen, som erkender, at parkering er noget, som mange holder af at diskutere:

"Parkering er et udskældt emne, og vi hører ofte folk spørge til, hvorfor de skal betale, når de blot har været inde og handle i kort tid. Med det her nye system håber vi at trække flere til, så de ikke kører andre steder hen - og samtidig følger vi, hvad de gør i andre centre som Sillebroen i Frederikssund og i Lyngby og Hørsholm," siger hun.

SlotsArkaderne overvejer dog ikke at indføre to timers gratis parkering, sådan som de har det i for eksempel Sillebroen, Hørsholm Midtpunkt og Ros Torv i Roskilde:

"Nej, det er ikke noget, vi overvejer på nuværende tidspunkt. Nu er det en times gratis parkering, vi indfører," siger hun.

arrow Gevinst på en kvart million kroner hos Kiosk Bien
23. juni 2020 kl. 16:52 Opdateret: kl. 11:06
arrow 13-årige piger på tyvetogt i Slotsarkaderne
25. maj 2020 kl. 11:58 Opdateret: kl. 10:33
arrow Klistermærker skal minde kunder i Hillerød om at holde afstand
12. maj 2020 kl. 18:50 Opdateret: kl. 13:58
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?