17. oktober 2021
48-årig mand, som havde drukket hvidvin og taget morfin, skubbede sin nabo ind i et køleskab, da han mødte ham i Fakta. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

48-årig mand, som havde drukket hvidvin og taget morfin, skubbede sin nabo ind i et køleskab, da han mødte ham i Fakta. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skubbede nabo ind i køleskab, da han 'smilede provokerende' i Fakta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skubbede nabo ind i køleskab, da han 'smilede provokerende' i Fakta

48-årig mand fik forleden 40 dages fængsel for et voldeligt overfald i Fakta i Hillerød

Hillerød Posten - 15. juni 2020 kl. 08:13
Af Mette Dolmer Thygesen

En 48-årig mand blev forleden idømt 40 dages fængsel i Retten i Hillerød, efter han 15. marts ved middagstid havde skubbet sin 70-årige nabo ind i en kølemontre i Fakta i Frederiksværksgade og slået ham flere gange med en knytnæve.

arrow Læs også: Virksomheder ramt af indbrudsbølge

Den 48-årige mand erkendte, at han havde skubbet den anden mand, men ikke at han havde slået ham.

Chikanerede ham

Ifølge den 48-årige havde naboen chikaneret og bagtalt den 48-årige, lige siden han flyttede ind i sin lejlighed halvandet år forinden. Ifølge den 48-årige forsøgte naboen at få ham smidt ud af boligen og gøre ham hjemløs.

Den 48-årige havde drukket halvanden flaske hvidvin og indtaget morfin, inden han handlede i Fakta, forklarede han i retten. Naboen havde "smilet provokeret" til ham, da han mødte ham i butikken, og da slog det klik for den 48-årige, som ifølge sin forklaring følte, at han fik nok og skubbede til naboen fem-syv gange, forklarede han i retten ifølge dombogen.

Den 70-årige så den 48-årige i butikken og havde ikke lyst til at komme i kontakt med ham, forklarede i retten. Han ville skynde sig at lægge sine varer op på kassebåndet, men pludselig mærkede han et kraftigt skub på skulderen og et slag i ansigtet, og han bankede hovedet ind i et køleskab, der stod ved kassen. Den 48-årige blev ved med at slå ham - han husker ikke, hvor mange gange, fortalte han i retten. Den 48-årige holdt op med at slå ham, da en af de ansatte sagde, at de havde ringet til politiet. Den 48-årige råbte til ham, at han ville slå ham ihjel. Han har før truet ham på livet og med at sparke hans dør ind, forklarede han i retten.

Den 70-årige fik en stor blodansamling i ansigtet, og to tænder var løse i munden, opdagede han, da han kom hjem.

Vidner og video

En kasseekspedient vidnede i sagen og forklarede, at hun havde set den 48-årige slå den 70-årige mand, og at den 70-årige blev skubbet ind i køleskabet. Der er også videoovervågning af hændelsen, som understøtter, at den 48-årige overfaldt naboen.

Retten fandt ikke grundlag for at gøre fængselsstraffen betinget, da den 48-årige udøvede volden uden nogen konkret anledning, og at han slog og skubbede naboen hårdt flere gange. Desuden har en lovændring per 1. januar lagt op til, at retten skal begrænse brugen af betingede domme i voldssager, særligt når det er vold mod ældre personer, står der i dombogen.

arrow Endnu en byggeplads udsat for værktøjstyveri
11. juni 2020 kl. 11:30 Opdateret: kl. 11:30
arrow 26-årig kørte uden kørekort og med stoffer i blodet
09. juni 2020 kl. 11:23 Opdateret: kl. 11:23
Rejser du til udlandet i år?