3. december 2020
Slottets medarbejdere havde gjort noget helt særligt ud af påklædningen på åbningsdagen.
gallery icon

Se billedserie

Slottets medarbejdere havde gjort noget helt særligt ud af påklædningen på åbningsdagen.
Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Slottet åbnede med kongelige dragte, barokmusik og masser af håndsprit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Slottet åbnede med kongelige dragte, barokmusik og masser af håndsprit
Hillerød Posten - 02. juni 2020 kl. 17:45
Af Anna Hjortsø

Lørdag klokken 10 slog Frederiksborg Slot dørene op i det gode sommervejr efter at have haft lukket i over 2,5 måneder på grund af corona-virussen.

arrow Læs også: Se billederne: Prinsesse Benedikte besøgte Frederiksborg Slot

"Det er en fantastisk følelse, at Frederiksborg er genåbnet, og det glæder mig at mærke den glæde, gæsterne udtrykker, når de træder indenfor på museet. Nogle har været på museet før og glæder sig over gensynet, mens der på åbningsdagen også kom gæster langt fra, som havde set frem til deres første møde. Det er selve essensen af et museum, at publikum har adgang til dets samling, så åbningsdagen er ganske særligt for os," siger Mette Skougaard, direktør for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Hun var selv til stede på åbningsdagen og tog imod de første gæster, der blev budt velkommen med en gave.

Rundt omkring på slottet lød tonerne af barokmusik, blandt andet af Johann Sebastian Bach, spillet af tre musikere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på strygere.

Museets medarbejdere var trukket i historiske dragter, blandt andet opholdt dronning Marie Sophie Frederikke og kong Frederik den 4. sig på slottet på åbningsdagen - side om side med de nye håndsprit-dispensere, der er flyttet ind på de bonede gulve. På Spisestedet Leonora, museets retaurant som også er genåbnet, kunne gæsterne bytte entrébilletten til en kold eller varm forfriskning, inden de drog hjemad.

Museet oplyser ikke besøgstal, men der kom langt flere, end de havde turdet håbe.

Der er åbent på Frederiksborg Slot hver dag klokken 10-17. Indtil den 8. juni kan man opleve en udstilling om Sønderjyllands genforening med Danmark, den 11. juni åbner udstillingen 'Folkets tid - Jacob Brostrups historiemalerier', og udstillingen 'Dronningens Ansigter' i anledning af H.M. dronning Margrethe 2.'s 80 års fødselsdag åbner den 17. juni.

arrow Frederiksborg Slot får nyt portræt af dronningen
02. april 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 12:43
arrow Dronningen aflyser besøg på Frederiksborg Slot
13. marts 2020 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:43
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?