23. september 2020
De 227 studenter og  deres familier var til translokation i deres biler. Foto: Jan F. Stephan
gallery icon

Se billedserie

De 227 studenter og deres familier var til translokation i deres biler. Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nye studenter hyldet fra bilsæderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nye studenter hyldet fra bilsæderne

227 HHX-studenter fik en helt særlig drive in-translokation lørdag ved Hillerød Rådhus

Hillerød Posten - 30. juni 2020 kl. 06:00
Af Mette Dolmer Thygesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-pandemien havde fået handelsgymnasiet i Hillerød til at tænke kreativt, når det gjaldt lørdagens translokation. I stedet for at de 227 HHX-studenter og deres familier som vanligt rykkede ind i handelsgymnasiets lokaler på Trollesmindealle, parkerede de i deres biler på rådhusets parkeringsplads, hvor rektor Jesper Als' tale blev transmitteret via bilradioen.

arrow Læs også: Seje studenter fik legater på 10.000 kroner

"At kigge ud over jer lige nu - det rammer vist meget godt ind, det forår I har været igennem. I er sammen, men hver for sig," sagde han.

"Seje og tålmodige"

Eleverne fik i mange uger undervisning på digitale platforme, og deres eksamen blev også afholdt under meget specielle forhold, sagde rektoren:

"I har været meget seje og meget tålmodige. I dag skal I være sammen, rigtigt sammen, som studenter. I får vogntur med alt, hvad det indebærer. Det har I fortjent. For dette er jeres sommer. Det er der ingen, der skal eller kan tage fra jer," sagde han.

Han kaldte det en "vildt mærkelig tid, vi lever i":

"Pludselig er det ikke så let at komme ud i verden, men jeg vil alligevel opfordre jer til, når verden igen åbner fuldt op at rejse ud for at blive klogere på, hvordan andre lever. Rejs ud i verden - vær nysgerrige og oprigtig interesserede i andre. Træk det bedste fra andre lande med hjem og få det til at passe til vores kontekst. I har et medansvar for, at vores samfundsmodel kontinuerligt udvikler sig," sagde han.

Meget igennem

Han roste eleverne for at klare mange forandringer igennem deres tre år på gymnasiet:

"For os her på skolen er I en særlig årgang, ikke kun fordi I er en masse herlige unge mennesker. Også fordi I er den årgang, der skulle så meget igennem. I er den første årgang, der har været under den nye gymnasiereform. I har været prøvekaniner for rigtig mange forskellige ting. Og så slutter vi saft suseme af med et spøjst forår. I har været supergode og kæmpet en brav kamp. Vi skylder jer en kæmpe tak for jeres engagement, for jeres ihærdighed og for jeres gåpåmod. Kæmpe respekt herfra," sagde han, inden han opfordrede alle, der sad i førersæderne på bilerne til at dytte for studenterne.

Derefter steg eleverne ud af deres biler og fik overrakt deres eksamenbevis - efterfulgt af et 'coronahåndtryk' med albuen.

Også borgmester Kirsten Jensen talte til eleverne - og derefter blev der dyttet og hujet fra de flere end 200 biler, hvorfra der blev viftet løs med Dannebrog.

arrow 10. klasseskolen risikerer at falde for sparekniven
08. juli 2020 kl. 05:16 Opdateret: kl. 13:04
Har debatten om sexisme taget overhånd?