15. januar 2021
Nina Petersens mand og to døtre stillede op til koncert på Store Scene. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Nina Petersens mand og to døtre stillede op til koncert på Store Scene. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Langelandsfestivalen rykkede ind i Ninas have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Langelandsfestivalen rykkede ind i Ninas have

Coronaaflyst festival genopstod i lørdags i Nina Petersens have i Hillerød, hvor familie og venner var samlet til musik, bingo, grill og hygge

Hillerød Posten - 13. august 2020 kl. 06:00
Af Mette Dolmer Thygesen

Corona-virussets indtog i landet har aflyst alle festivaler - og hvad gør man så, når man længes efter musik og fællesskab? Man rykker da festivalen ind i sin egen have.

arrow Læs også: Pandemi trækker millioner ud af budgettet

Det gjorde i hvert fald 52-årige Nina Petersen og hendes familie, som bor i Hillerød Øst, i weekenden. De skulle have været på Langelandsfestivalen, men byggede i stedet en scene, en handelsgade og sågar et samarittertelt op i haven og inviterede omkring 50 familiemedlemmer og venner til en god gang festivalstemning med musik og dans i hjemlige rammer.

"Vi har været frivillige på Langelandsfestivalen de sidste fire år - og skulle af sted igen i år. Min mand og jeg skulle også have været på Tønderfestivalen. Men så kom Covid-19, og alt blev aflyst. Men vi syntes, det kunne være sjovt at holde Langelandsfestival i vores egen have og inviterede familie og venner til at opleve en hyggelig festival," siger Nina Petersen.

Livsglæde og hygge

Familien har savnet festivalerne, som skaber noget helt særligt, siger hun:

"På Langelandsfestivalen er alle velkomne - hele familien. Der er livsglæde, hygge og samvær, og man slipper hverdagen og nyder livet på en helt særlig måde. Og så skal man heller ikke glemme musikken, som jo også betyder meget".

På festivalen i hendes hjem bød de velkommen med masser af håndsprit, og til de yngste var der 'børneland' med et badebassin som pool og familiens legeborg. Festivalen var desuden handicapvenligt indrettet, så deres ven, som for nylig blev knæopereret, også kunne være med.

Armbånd ved indgangen

Gæsterne blev budt velkommen af 'crewmedlemmer' i gule refleksveste. De kropsvisiterede gæsterne for sjov og gav dem hjemmelavede girafmønstrede armbånd på. Derefter holdt 'festivaldirektøren' Nina Petersen tale, og i løbet af dagen stod programmet på både bingo, som lokale sponsorer havde sørget for gevinster til, vinsmagning, mad fra grillen, beerpong-turnering og masser af musik.

Familien havde også fået bygget en pavillon, som gjorde det ud for Store Scene, hvor Nina Petersens mand spillede en overraskelseskoncert med to af deres døtre.

"Vi havde en fantastisk dag, aften og nat, og vi blev ved til omkring klokken 2. Alle var glade, og vi havde vejret med os, så vi måtte skærme godt af med parasoller. Så det var en super hyggelig dag," siger hun.

Bedre end originalen

På Facebook har familien samlet billeder fra dagen, og her er det også tydeligt, at deltagerne havde en god festivalaften:

"Tak for en super festival, vi kommer helt klart igen til næste år," skriver en, mens en anden kalder festivalen for "fænomenal og storslået":

"Vores første festival, men vi kan på ingen måde forestille os, at originalen har været bedre," skriver hun.

Nina Petersen håber dog, at næste års fest finder sted ude på de rigtige festivaler igen:

"Vi håber selvfølgelig, at festivalerne er tilbage næste år, men mange gæster har sagt, at det var en fantastisk dag, og at det må vi gerne gentage. De kunne vi også sagtens finde på, for vi er en festglad familie," siger hun.

arrow Corona sætter en stopper for populære mudderløb
18. august 2020 kl. 08:24 Opdateret: kl. 08:22
arrow Corona-virus: Hel skoleklasse sendt hjem
23. juni 2020 kl. 10:54 Opdateret: kl. 12:57
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?