1. april 2020
Royal stage blev indviet tirsdag aften med et flot show og taler.
gallery icon

Se billedserie

Royal stage blev indviet tirsdag aften med et flot show og taler.
Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Hillerøds nye arena er blevet indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Hillerøds nye arena er blevet indviet
Hillerød Posten - 08. januar 2020 kl. 14:00
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerøds nye arena er blevet indviet.

Arenaen skulle efter planen have været indviet i foråret 2019, men byggeriet af den knap 9.000 kvadratmeter store multiarena er trukket ud - blandt andet på grund af et grundvandsbrud, der betød af hele udgravningen til arenaen blev fyldt med vand i flere måneder.

Byggeriet blev sat på stand by, mens vandet blev pumpet væk, og det betød, at den nye arena blev over et halvt år forsinket - og i øvrigt væsentligt dyrere end først beregnet.

Men tirsdag aften var 500 inviterede gæster mødt op for at være med til at indvie den nye arena, der altså har fået navnet Royal Stage.

Se mange flere billeder fra indvielsen i galleriet øverst i artiklen...

Sangerinden Nadia Malm var konferencier og førte publikum igennem et flot show med masser af taler og underholdning. Blandt andre springgymnaster fra HGI Gymnastik og Trampolin, bueskytter fra Hillerød Bueskyttelaug, boksere fra HSK, sangeren Thomas Meilstrup, dansere fra den lokale danseskole VJC Dans og operasanger Lars Bo Ravnbak sørgede for underholdningen mellem talerne.

arrow Læs også: Direktørlønninger skabte heftig debat
Et trin op

Borgmester Kirsten Jensen (S) mener, at Royal Stage rammer lige durk ned i kærnefortællingen om Hillerød Kommune.

"I Hillerød kan vejen falde forbi Frederiksborg Slot med Det nationalhistoriske Museum, Frederiksborg Slotskirke og Barokhaven, hvor man kan mærke suset fra nogle af historiens mest visionære – og magtfulde - konger. Vi har kongelig verdensarv i Store Dyrehave med det UNESCO-beskyttede parforcejagt-system. Med Royal Stage træder vi endnu et trin op ad oplevelsesstigen. Vi træder frem mod nye fortællinger om store idrætsbegivenheder, skønne koncertoplevelser og medrivende teaterforestillinger," sagde hun i sin tale.

Og Kirsten Jensen er ikke i tvivl om, at Hillerøds nye arena vil være til glæde og gavn for rigtig mange mennesker.

"Et stort ønske om forbedrede forhold for sporten og for at komme endnu mere på det sportslige og kulturelle landkort er opfyldt," sagde hun ved den officielle indvielse tirsdag aften.

Royal Stage indvielse 09

C4 forærede Royal Stage et maleri af den lokale kunstner Henning Dalhoff. Maleriet forestiller Royal Stage under byggeprocessen og Carsten Larsen i det øjeblik, han fik ideen til arenaen. Foto: Martin Warming


Et flot fyrtårn

Men er ikke kun idrætsudøvere og koncertgængere, der bør glæde sig over, at den nye arena nu står klar, mener Erik Helmer Pedersen, der er direktør i C4 og Hillerød Byforum.

"For erhvervslivet giver Royal Stage nye muligheder for at arrangere konferencer på et højere niveau. Det er ikke længere nødvendigt at tage til København for at finde de rammer og den prestige, erhvervslivet har brug for. Hillerød har fået et nyt og meget flot fyrtårn, der er et stærkt erhvervsliv værdigt. Det er et stærkt alternativ, der er værd at investere i og bakke op om," sagde Erik Helmer Pedersen i sin tale.

C4's gave til Royal Stage var i øvrigt et maleri af den lokale kunster Henning Dalhoff. Maleriet er delt i op to halvdele. Den ene halvdel af maleriet skildrer selve byggeriet af arenaen, mens den anden halvdel forestiller Carsten Larsen, der er direktør i Royal Stage, i det øjeblik, han fik ideen til arenaen.

"I kan se, at arenaen på maleriet er ved at tage form i en slags drømmeagtig vision. Vi kan ane, at der hænger byggeelementer i luften over hallen – projektet er ved at falde på plads. Den anden halvdel af billedet, - hvor manden med visionen tænker, overvejer, planlægger, vurderer – han er skildret i netop det øjeblik, han undfanger idéen til den nye multiarena. Og siden fik han travlt med at realisere drømmen til gavn for hele Hillerød og det øvrige Nordsjælland," lød det fra Erik Helmer Pedersen.

Royal Stages direktør Carsten Larsen tog selvfølgelig også selv ordet ved indvielsen tirsdag aften.

"Endelig står vi her ved indvielsen. Vejen har undervejs været bumpet og fyldt med vand, men det er lykkedes at få Nordsjællands arena, Royal Stage, til at rejse sig som en smuk svane. Vi er stolte af resultatet," sagde Carsten Larsen, inden de 500 gæster blev budt på lidt at drikke og spise.

Det næste store arrangement i Royal Stage finder sted på søndag, hvor der er nytårskoncert med Ann-Mette Elten. Den officielle åbningskoncert med Rasmus Seebach, Burhan G og Rasmus Bjerg bliver afholdt den 18. januar.

arrow Dyrere at få hentet affald: "Hillerød bliver grønnere"
08. januar 2020 kl. 11:31 Opdateret: kl. 11:31