4. august 2020
Igen i år kan man få en kammermusikoplevelse i Hillerød. Arkivfoto: Birgit Tengberg
Igen i år kan man få en kammermusikoplevelse i Hillerød. Arkivfoto: Birgit Tengberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er der festival med kammermusik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er der festival med kammermusik

Nordisk Kammermusikfestival vender tilbage til Hillerød

Hillerød Posten - 13. juli 2020 kl. 05:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er det blevet tid til Nordisk Kammermusikfestival. Den løber af stablen 20. til 24. juli.

Festivalen er grundlagt af pianist Rikke Sandberg og udmærker sig ved at præsentere noget af det ypperste inden for klassisk og ny kammermusik i nærværende og afslappede rammer, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

"Vi holder til på Luthersk Missions Højskole i Hillerød, hvor der både er indkvartering, stort industrikøkken, spisesal og koncertsal. Højskolen danner en rigtig god ramme om festivalen, og særligt den smukke park bliver et åndehul mellem koncerterne," skriver Nordisk Kammermusikfestival.

På programmet står der både den traditionelle kammermusik og helt nyskreven og mere 'skæv' musik. I år vil Jacob Beck lave daglige koncertintroduktioner, som klæder gæsterne på til både det helt nye og det ældre repertoire.

Tre koncerter om dagen

Hver dag afholdes tre koncerter, hvor den sidste efterfølges af cognac-timen, hvor musikere og publikum i en fælles fortælle-salon taler om dét, der er nærværende. I løbet af dagen er også morgensang i forbindelse med morgenmaden, samt et dagligt foredrag af Jacob Beck.

"VI har fokus på at skabe en uge fyldt med nærvær, hvor alle sanser bliver forkælet. Højskolen i Hillerød er smukt placeret med Grib Skov som nabo, og i gåafstand til Frederiksborg Slot. Udover koncerterne byder vi på måltider, der forkæler og opløfter. Det er hjemmelavet, æstetisk madkunst skabt af et fantastisk køkkenhold, der hvert år får stor ros," skriver festivalen.

Årets komponist er danske Bo Holten, hvis værker vil have en central plads i årets program. Festivalensemblet, der også bor på højskolen, består af kammermusikere fra hele Norden, der hver dag har åbne prøver og koncerter. På denne måde kommer musikere og publikum meget tæt på hinanden i løbet af den lille uge, festivalen varer.

Der er plads til mere end 40 kursister. Hele programmet for festivalen kan læses på www.nordiskkammermusikfestival.com.

JK

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?