2. december 2020
Det er her på Markedsstræde lige ved Markedspladsen, at politikerne vil undersøge, hvor meget det vil koste at etablere fire busparkeringspladser. Foto: Mette Dolmer Thygesen
Det er her på Markedsstræde lige ved Markedspladsen, at politikerne vil undersøge, hvor meget det vil koste at etablere fire busparkeringspladser. Foto: Mette Dolmer Thygesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil gå videre med busparkering på Markedsstræde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil gå videre med busparkering på Markedsstræde

Trafikudvalget var enige om at undersøge, hvad det vil koste at anlægge busparkeringspladser på Markedsstræde, lige ved Markedspladsen

Hillerød Posten - 13. februar 2020 kl. 06:17
Af Mette Dolmer Thygesen

Det skal nu undersøges nærmere, hvad det vil koste at anlægge fire nye parkeringspladser for turistbusser på Markedsstræde, lige ved Markedspladsen.

arrow Læs også: Nu skal der findes flere p-pladser i bymidten

Det besluttede et enigt Arkitektur, Byplan og Trafikudvalg på deres møde onsdag 5. februar.

"Vi har endnu ikke sagt ja til at lave pladserne - men til at lave et økonomisk overslag for, hvad det vil koste at lave dem. Så om det skal være på- og afsætningspladser for busser eller faste busholdepladser, har vi heller ikke taget stilling til endnu," siger udvalgsformand Dan Riise fra Venstre.

Fire pladser

Forvaltningens oplæg gik på at etablere fem p-pladser, men politikerne mente, at det var bedst med blot fire pladser, så den ene plads, som ligger på modsatte side af de andre pladser, udgår.

"Den ligger på den gale side og op mod det kommende Lowsons Have-byggeri. Så den gik vi ikke videre med - kun med de fire andre," siger Dan Riise.

Politikerne bakkede op om at begynde at anlægge busholdepladser til på- og afsætning af passagerer ved Møntportvejen og på Frederiksværksgade hurtigst muligt. Desuden skal der etableres busholdepladser på Roskildevej, hvor turistbusserne kan parkere, mens turisterne besøger slottet. Alt det vil koste kommunen cirka en million kroner.

Bekymring

Forvaltningen har holdt møde om parkeringsmulighederne med Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot og med Slots- og Kulturstyrelsen. De mener, at busholdepladserne på Markedsstræde er nødvendige. Slots- og Kulturstyrelsen udtrykte dog bekymring for sammenblandingen af varetransport, renovationskørsel, biler til parkeringspladsen og afsætning/afhentning af turister på afsætningspladserne på Møntportvejen.

Men der blev på udvalgsmødet ikke ændret på beslutningen om at fjerne busparkeringspladserne på Markedspladsen, hvor byggeriet af et hotel og lejligheder snart går i gang.

"Vi tror på den løsning, vi har lavet nu, og nu sætter vi gang i at lave af- og pålæsningspladserne. Det løser det, der skal løses, og busserne kan sætte folk af og tage dem op igen der. Og så har vi også Tromlepladsen, som man kan parkere på. Og nu arbejder vi altså også videre med flere ting og kigger på, om Markedsstræde er en løsning," siger Dan Riise.

Busparkeringen skal til behandling i udvalget igen til april.

arrow DEBAT: Der er brug for de rigtige parkeringsløsninger i bymidten
19. juni 2020 kl. 18:56 Opdateret: kl. 12:24
arrow Lukker efter 25 år: Hotelbyggeri tager livet af Sweater House
19. juni 2020 kl. 05:00 Opdateret: kl. 13:49
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?