12. juli 2020
To beboere og en medarbejder på Ålholmhjemmet er blevet smittet med coronavirus. Derudover blev en patient, der var indlagt på Sundhedscentret på Milnersvej, testet positiv for virussen i sidste uge. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
To beboere og en medarbejder på Ålholmhjemmet er blevet smittet med coronavirus. Derudover blev en patient, der var indlagt på Sundhedscentret på Milnersvej, testet positiv for virussen i sidste uge. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehjemsbeboere og medarbejder smittet med coronavirus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjemsbeboere og medarbejder smittet med coronavirus

Også en patient, der var indlagt på Sundhedscentret på Milnersvej, er blevet konstateret smittet med coronavirus

Opdateret 02. juni 2020 kl. 10:55
Hillerød Posten - 02. juni 2020 kl. 09:39
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To beboere og en medarbejder på plejehjemmet Ålholmhjemmet i Hillerød er blevet konstateret smittet med coronavirus.

arrow Læs også: Hillerød Kommune har åbnet for indendørs besøg på plejehjem

Det oplyser Hella Obel, der er afdelingschef for Ældre og Sundhed i Hillerød Kommune, i en pressemeddelelse.

Medarbejderen og de to beboere er alle tilknyttet den samme afdeling på plejehjemmet, og afdelingen, hvor der bor i alt otte beboere, er nu blevet totalt isoleret fra de andre afdelinger.

Hella Obel kan ikke sige noget om, hvordan coronasmitten er kommet ind på plejehjemmet.

"Det har vi en antagelse om, men vi ved det ikke med sikkerhed, og spørgsmålet er, om man nogensinde kan vide sådan noget med sikkerhed," siger hun til Hillerød Posten.

Alle øvrige ansatte og beboere på afdelingen er blevet testet, og der er i skrivende stund ingen andre, der har haft en positiv test.

"Vi har skærpet opmærksomhed på symptomer hos de øvrige beboere og medarbejdere det kommende stykke tid, og derudover skal alle nu testes hver 7. dag, indtil vi er sikre på, at der ikke er andre, der er blevet smittet," siger Hella Obel.

"Vi følger selvfølgelig alle retningslinjer, men når der opstår en situation som den her, så gennemgår vi vores procedurer endnu engang. Der er ikke noget, der har givet os anledning til at ændre på noget, og der er ikke noget, der tyder på, at vi burde eller kunne have gjort noget anderledes," tilføjer Hella Obel, der ikke kan oplyse noget om, hvordan de to smittede beboere har det.

Også en patient, der var indlagt på rehabiliteringsafdelingen på Hillerød Kommunes Sundhedscenter på Milnersvej, blev i sidste uge er positiv for Covid-19. Det oplyste Hillerød Kommune i en pressemeddelelse i fredags.

Borgeren var indlagt efter en operation og er blevet testet positiv. Borgeren er nu overflyttet til Hillerød Kommunes Covid-19-pladser i Frederikssund.

Sundhedscentret var i sidste uge lukket for tilgang af nye patienter, men åbnede igen tirsdag efter at der var kommet en ny omgang negative testresultater af de indlagte borgere og medarbejdere.

arrow Plejehjem og dagtilbud skal kobles sammen i Favrholm
06. juni 2020 kl. 06:15 Opdateret: kl. 14:44
arrow Se billederne: Første spadestik til 30 nye plejeboliger
19. maj 2020 kl. 10:10 Opdateret: kl. 09:50
arrow Plejehjem er fri for corona
12. maj 2020 kl. 09:52 Opdateret: kl. 09:37
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?