21. september 2021
Peter Jacob Larsen har, efter at have arrangeret flere koncerter, startet sit eget bookingbureau. Han har gang i flere projekter i Hillerød - blandt andet med et stort dansk band og en nytårskoncert med et stort symfoniorkester. Foto: Mdt
gallery icon

Se billedserie

Peter Jacob Larsen har, efter at have arrangeret flere koncerter, startet sit eget bookingbureau. Han har gang i flere projekter i Hillerød - blandt andet med et stort dansk band og en nytårskoncert med et stort symfoniorkester. Foto: Mdt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Peter giver Hillerød flere musikoplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter giver Hillerød flere musikoplevelser

Peter Jacob Larsen har startet sit eget bookingbureau med det formål at få flere fantastiske livemusikoplevelser i Hillerød

Opdateret 04. juni 2020 kl. 02:02
Hillerød Posten - 15. november 2018 kl. 06:00
Af Mette Dolmer Thygesen

En mand, der virkelig brænder for livemusik, har sat sig for at skabe nogle nye oplevelser i Hillerød.

arrow Læs også: Lokale ildsjæle bag Mike Tramp-koncert i Støberihallen

Det er 47-årige Peter Jacob Larsen, der har etableret sit nye bookingbureau Black Star Booking med base i det lyse kontorfællesskab bag restaurant Ribhouse i Slotsgade.

Peter Jacob Larsens karriere som booker startede lidt tilfældigt, da han genopdagede det psykedeliske rockorkester Hyldemor fra 70'erne. Han faldt for en optagelse på YouTube af bandets nummer 'Lysene Tændes' og begyndte at udforske bandets bagkatalog. Så da han en dag stod til en gadefest på Istedgade i København og tilfældigt faldt i snak med guitaristen i Hyldemor John Teglgaard, begyndte samarbejdet om en koncert med Hyldemor i Hillerød at spire.

"Jeg har altid været en meget stor musikelsker, men jeg har aldrig tænkt på, at jeg skulle booke koncerter før det. Men jeg blev grebet af tanken om, at alle, jeg kender - familie og venner, skulle have mulighed for at opleve det her fuldstændig legendariske band," siger Peter Jacob Larsen, som selv har boet i Hillerød de seneste cirka 17 år.

Forsanger i Hyldemor Louis Puggaard-Müller begyndte samtidig at samarbejde med Peter Jacob Larsen om en koncert i Hillerød med Louis' andet band Subterranean Street Society.

"Han bor i Holland, men spurgte, om jeg ville finde et sted til en koncert med bandet i Danmark, og jeg blev ellevild og sagde 'selvfølgelig'. Det endte med at blive en kæmpe fest med omkring 80 mennesker i vores egen have på Engsvinget. Efter det tænkte jeg, at nu skulle der mere styr på det hele, så jeg oprettede mit firma Black Star Booking," fortæller han.

Peter Jacob Larsen arbejder til daglig med databaseudvikling på mediebureauet GroupM i København og kører sit bookingbureau som et fritidsprojekt. Han sidder en dag om ugen i Hillerød, hvor han kan arbejde med udsigt til slotssøen og Frederiksborg Slot.

Han voksede op i Frederikssund og Gilleleje og boede med sin kone i København, da de fik børn og besluttede at flytte ud af byen. Valget faldt på Hillerød, hvor de fandt, hvad de ledte efter husmæssigt i Holmene, syd for Hillerød by. Og nu hvor børnene er blevet 11, 20 og 21 år gamle, bliver parret hængende og er glade for at bo i Hillerød.

I starten ledte Peter Jacob Larsen længe efter de rette lokaler til koncerterne, som - udover hjemme i haven - blev afholdt på Kaffebar og i den tidligere restaurant Galanga. Nu er han faldet for Støberihallen, hvor han blandt andet har arrangeret en syrerockaften med de tre bands Farfars Tobak, Vilde Græs og Elevatorfører.

"Der kan både være plads til 500, hvis man åbner balkonen - eller man kan gøre det mere intimt, så 100 mennesker kan få en god oplevelse. Samtidig er der nogle ret favorable vilkår for at leje Støberihallen gennem kommunen".

Mellem 80 og 100 mennesker har været med til Peter Jacob Larsens koncerter hver gang:

"Jeg har en oplevelse af, at de har været vilde med arrangementerne. Jeg har fået rigtig positive tilbagemeldinger, og jeg synes virkelig også, musikerne har trykket den af - og krænget deres sjæl ud. Det er det, der driver mig - at folk får en fantastisk oplevelse," siger Peter Jacob Larsen, som gerne vil have noget mere rock til Hillerød, men som samtidig ikke er fastlåst på én bestemt musikgenre:

"Det vigtigste for mig er den måde, musikerne leverer musikken på - at det er dybtfølt, og man kan se, at de mener det. Jeg elsker også at gå i operaen og høre en god opera - og at lytte til klassisk musik eller jazz. Derfor har jeg for eksempel også booket Kira Skov og Maria Faust, for jeg synes, de har skabt noget helt fantastisk musik," siger han og nævner også, at rapperen og ordsmeden Per Vers er booket til næste år, fordi han også er en "vanvittigt dygtig performer".

Indtil videre er økonomien lige løbet rundt i Black Star Booking, som i øvrigt har fået sit navn efter inspiration fra David Bowies afskedsalbum af samme navn, men Peter Jacob Larsen håber, at fritidsinteressen kan gribe mere om sig, så han kan fordybe sig endnu mere bookingen af netop de bands, han mener, flere burde få nogle fantastiske liveoplevelser med.

"Jeg synes, hele setuppet omkring det at arrangere en koncert er sjovt, og jeg vil gerne have en finger med i spillet både omkring promoveringen, plakaterne, maden til kunstnere - det hele," siger Peter Jacob Larsen, som i forbindelse med de første koncerter også var ude at dele flyers ud - både i Bilka og ved Hillerød Station.

Det er ikke økonomien, der driver ham, siger han:

"Men det ville da være rart, hvis det gav bare et lille overskud, så jeg har en buffer til de næste koncerter. Der går jo også meget tid med det".

De næste store bookinger er på plads for Black Star Booking, blandt andre Mike Tramp og så det ni mand store Pink Floyd-tributeband Any Colour You Like, som spiller i Støberihallen 16. november.

"De er nogle garvede musikere, som er vanvittigt ambitiøse med at spille Pink Floyds musik. De er min dyreste booking hidtil - de kommer også med eget lys og egen lydmand," siger Peter Jacob Larsen.

Kommende koncerter:

  16/11: Any Colour You Like - A Tribute To Pink Floyd

  19/11: Mike Tramp solo

  1/12: Kira Skov & Maria Faust

  2019: Sweet Pete &The Land Band

  27/4-2019: Holtsø & Wittrock

  8/3-2019: Per Vers: Knust kunst

Du kan følge alle arrangementer via facebooksiden 'Black Star Booking', og alle billetter findes altid via billetshoppen: https://blackstarbooking.billet.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?