13. juli 2020
En i dag 18-årig mand blev i Retten i Hillerød idømt fire måneders betinget fængsel for voldeligt overfald af vagter. Arkivfoto
En i dag 18-årig mand blev i Retten i Hillerød idømt fire måneders betinget fængsel for voldeligt overfald af vagter. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overfaldt vagter til fest på handelsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overfaldt vagter til fest på handelsskolen

17-årig mand overfaldt to vagter med halsgreb og slag til handelsskolefest i november

Opdateret 25. maj 2020 kl. 06:20
Hillerød Posten - 25. maj 2020 kl. 06:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det endte i vold, da en dengang 17-årig mand 30. november sidste år var til fest på handelsskolen på Trollesmindealle i Hillerød.

arrow Læs også: Nye tal fra politiet: Flest trygge borgere i Hillerød

Lidt efter midnatstid overfaldt manden en vagt ved at gribe fat i hans krave, trække ham bagover og slå ham i baghovedet. En anden vagt tog han halsgreb på, så vagten fik svært ved at trække vejret, står der i domsudskriftet fra Retten i Hillerød. Hvad der præcist gik forud for overfaldet og skete til festen, er ikke beskrevet i domsudskriftet.

Nægtede sig skyldig

Den i dag 18-årige mand nægtede sig skyldig, da sagen var for retten. Han bekræftede, at han befandt sig på skolen og deltog i festen, men han havde ingen klar erindring om, hvad der var sket den nat, fortalte han ifølge domsudskriftet.

Retten lagde dog vægt på vidnernes forklaring, som retten fandt "sikre, detaljerede og troværdige," står der i domsudskriftet, så manden blev idømt betinget fængsel i fire måneder. Inklusiv i de fire måneder er en tidligere straf på 40 dages betinget fængsel, som den 18-årige blev idømt i januar 2018, ligeledes for vold.

Manden skal desuden udføre 100 timers samfundstjeneste.

Straffen blev ikke hårdere, da retten lagde vægt på, at manden var under 18 år, da overfaldet skete, og at skaderne på de to vagter var begrænsede. Til gengæld blev der lagt vægt på, at manden var tidligere straffet for det samme - og at han havde begået overfaldet i prøvetiden.

Han skal nu være under tilsyn af Kriminalforsorgen og desuden betale sagens omkostninger.

Mdt

arrow Formodet tricktyv stjal medicin fra 88-årig
25. maj 2020 kl. 17:39 Opdateret: kl. 15:44
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?