13. juli 2020
48-årig mand slap for udvisning efter blandt andet trusler mod ansatte på Orion.Arkivfoto: Allan Nørregaard
48-årig mand slap for udvisning efter blandt andet trusler mod ansatte på Orion.Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otte måneders fængsel for flere trusler: "Det går hurtigt, hvis jeg går til angreb"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte måneders fængsel for flere trusler: "Det går hurtigt, hvis jeg går til angreb"

48-årig mand fik advarsel, men ikke udvisning, for vold og flere trusler mod blandt andet ansatte på Orion og politibetjente

Hillerød Posten - 19. maj 2020 kl. 05:20
Af Mette Dolmer Thygesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Hvis du pisser på mig, så pisser jeg på dit liv".

arrow Læs også: Mand parkerede foran kvindelig bilist: - Nu må vi se, hvornår du får din bil ud

Trusler som denne er en 48-årig mand for nylig blevet idømt otte måneders fængsel for i Retten i Hillerød.

Manden har siddet fængslet siden februar for flere tilfælde af trusler mod politibetjente og mod ansatte på bo- og rehabiliteringstilbuddet Orion i Hillerød.

Nikkede en skalle

Manden var tiltalt for flere sager - den første fandt sted 6. november 2019, hvor manden nikkede en kvinde en skalle og slog hende oven i hovedet med skaftet af en smørekniv, står der i domsudskriftet, som ikke, hvad mandens relation til kvinden var.

29. december kaldte manden to politibetjente for 'luder', 'nar', 'idiot' eller lignende under en transport til politistationen i Helsingør, og han truede den ene betjent ved at sige, "er du bange, så bare vent til, der bliver banket på hjemme hos dig". Samtidig var manden i besiddelse af 1,57 gram hash.

"Smadre jer alle"

Dagen efter, 30 december 2019, klokken 02.34 på Orion, udtalte den 48-årige til en mandlig ansat, at han ville "smadre jer alle sammen', og at han ville "kneppe ham og hans mor" eller lignende.

I januar var den så gal igen. Da truede den 48-årige to mænd på området omkring Orion med en pistollignende genstand og en stok med en metalspids. Da han senere samme dag blev visiteret af politiet, havde han 0,13 gram kokain på sig.

6. februar truede han en kvindelig ansat på Orion med at ville tørre noget tis op med hende og kastede en stor sofapude efter hende.

Nogle dage senere truede han en kvindelig ansat i et forsøg på at få hende til at trække sin forklaring om truslerne den 6. februar tilbage, 'ellers ved du godt, at jeg får din adresse, når sagen kommer for retten, og hvad tror du så sker', er manden dømt for at sige.

"Pisser på mig"

Senere på måneden, 15. februar klokken 02 om natten, tog manden en potteplante, løftede den op og lod den falde mod bordet som trussel mod samme kvinde. Ifølge anklageskriftet udtalte han, "det er så hurtigt, det går, hvis jeg går til angreb, og der er ikke noget, du kan nå at gøre," og "du pisser på mig, hvis du ikke trækker din anmeldelse tilbage, og hvis du pisser på mig, så pisser jeg på dit liv efterfølgende".

Han havde også i februar kokain på sig.

Manden erkendte, at han havde haft kokain på sig, men nægtede sig ellers skyldig. Men det var retten ikke enig i - og idømte ham altså otte måneders fængsel.

Anklagemyndighederne ønskede udover fængselsstraffen, at manden blev udvist af Danmark og fik indrejseforbud i en periode. Men retten ville ikke udvide manden med den begrundelse, at udvisning "med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser," står der i domsudskriftet. Retten lagde vægt på, at manden har haft lovligt ophold i Danmark i over 40 år, og at hans to børn og hans mor bor i Danmark. Derfor blev han ikek udvist, men fik en advarsel.

Manden er tidligere straffet for bl.a. overtrædelse af knivloven, lov om tilhold, lov om euforiserende stoffer med mere.

arrow Overfaldt vagter til fest på handelsskolen
25. maj 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 06:20
arrow Dømt for to år gammel narkobilistsag
24. maj 2020 kl. 07:42 Opdateret: kl. 14:01
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?