25. oktober 2020
Der er opsat pakkebokse til forsøget på 22 stationer i Hovedstadsområdet, bl.a. i Hillerød, og på seks nordjyske stationer. Foto: Trine Lønbro Nielsen
Der er opsat pakkebokse til forsøget på 22 stationer i Hovedstadsområdet, bl.a. i Hillerød, og på seks nordjyske stationer. Foto: Trine Lønbro Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt projekt: Tag en pakke med på togturen fra Hillerød - og få et gavekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt projekt: Tag en pakke med på togturen fra Hillerød - og få et gavekort

Nye pakkebokse er netop sat op på Hillerød Station som en del af nyt forsøg

Hillerød Posten - 19. september 2020 kl. 10:00
Af Trine Lønbro Nielsen

Et stadig stigende antal pakker bliver hver dag leveret til privatpersoner og virksomheder, og det øger trykket på trafikken, fordi der er brug for endnu flere biler til at transportere pakkerne fra a til b. Med den øgede trafik følger mere trængsel på vejene, partikelforurening og endnu mere udledning af CO2 i en tid, hvor vi ellers helst skal klimakompensere.

Men hvad hvis man kunne transportere pakkerne med allerede eksisterende transportmidler? Hvad hvis nu togets passagerer kunne tage pakkerne med og så endda blive belønnet for det?

De tanker leger en række ph.d.-studerende med. Under erhvervsforskningsprojektet 'Crowdsourcing Logistics in Cities', som undersøger potentialer og muligheder for brug af den eksisterende kapacitet i passagertransport til pakkelevering, har de studerende udviklet verdens første forsøg af sin art, CrowdShip.

Pakkeboks på Hillerød Station

Her udnytter de den kollektive trafik ved at få passagerer, der dagligt rejser mellem to stationer, til at tage pakker med sig på rejsen.

På en række stationer i Hovedstadsområdet, herunder Hillerød Station, er der derfor opstillet pakkebokse, som gør det nemt for den rejsende at hente og levere pakker, og som tak for hjælpen bliver de belønnet med et gavekort til 7-eleven.

Tomme pakker

Bag forsøget står Atkins Danmark i samarbejde med DTU Transport og med finansiering fra Innovationsfonden.

Ved forsøget testes en simpel udgave af det rigtige system, og derfor er det tomme pakker, som deltagerne i dag vil tage med på deres rejse, ligesom at der vil kunne ligge flere pakker i pakkeboksene ad gangen. Det vil naturligvis ikke være muligt i det virkelige system.

Forsøget løber frem til den 30. september, og har man lyst til at deltage, kan man tilmelde sig på http://atkins.dk/crowdship/.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?